web analytics

Trailer ‘Sluizer Speaks’ online

Reacties zijn gesloten

Dennis Alink werkt momenteel aan de documentaire Sluizer Speaks, een filmportret van een van Nederlands’ meest opmerkelijke regisseurs. Via CineCrowd wordt binnenkort een campagne gestart om de post-productie en laatste draaidagen te bekostigen. Bekijk hier alvast een trailer.

Sluizer Speaks
Sommige doktoren hebben hem al vaker gezegd dat hij niet lang meer te leven had, toch blijft hij tot op de dag van vandaag films maken. ‘Sluizer Speaks’ vertelt het verhaal van een man die zijn leven volledig heeft toegewijd aan film. Een man die de Woodstock film crew inhuurde om het Kralingen pop festival vast te leggen in de film ‘Stamping Ground’, die een gevecht met de jungle en gekte is aangegaan om ‘Fitzcarraldo’ te produceren en die internationale erkenning kreeg met ‘Spoorloos’. De film neemt een kijkje terug in de tijd terwijl Sluizer bezig is met de laatste stappen voor zijn film ‘Dark Blood’, de laatste film van River Phoenix. Deze documentaire is het verhaal van een man die bezeten is van film en die zich niet laat stoppen door zijn ziekte. Waar heeft zijn passie voor film hem eigenlijk naar toe gebracht?

Regisseur Dennis Alink over de film
“Als je de namen Paul Verhoeven, Jan de Bont of Anton Corbijn laat vallen weten veel Nederlanders wel over wie je het hebt. Een naam die ook in dat rijtje thuis hoort is die van George Sluizer, een Nederlander die over de gehele wereld films heeft gemaakt, maar nog het meest onbekend is in zijn eigen land. Sluizer haalde voor zijn verfilming van het Harry Mullisch boek ‘Twee Vrouwen’ internationale sterren als Bibi Andersson en Anthony Perkins naar Nederland, had rijen voor bioscopen in New York van meer dan 100 meter staan toen daar zijn film ‘Spoorloos’ uitkwam en rondde onlangs de laatste film van River Phoenix af die tijdens de opnames overleed (‘Dark Blood’).”

“In zijn leven heeft hij enkele van de laatste beelden van John F. Kennedy gefilmd, het aanbod afgewezen om ‘Schindler’s List’ te regisseren en heeft hij gewerkt met mensen als Steven Spielberg, Roman Polanski, Mick Jagger, Sting, Claudia Cardinale, Klaus Kinski en nog heel veel anderen. Toch heeft niemand van Sluizer gehoord en daar moeten we verandering in brengen. Met ‘Sluizer Speaks’ willen we George Sluizer zelf het verhaal van zijn bizarre leven in de film laten vertellen. Helaas is Sluizer ernstig ziek en sommige doktoren zeggen zelfs dat hij geen dag meer te leven heeft. Als we willen dat zijn verhaal niet verloren gaat, is er nog maar een moment geschikt om het te vertellen. En dat is nu.”

Steun deze film via CineCrowd!

SluizerSpeaksPostersmall