web analytics

Trailer-update

Reacties zijn gesloten

Trailer-update

De eerste helft van 2012 zit er alweer op, maar er is nog veel meer om naar uit te kijken. Jeugdfilms, thrillers, drama’s, romantische komedies; voor ieder wat wils. Bekijk hieronder de trailers van de films die we dit jaar nog kunnen verwachten.

Brammetje Baas (27 juni)

Komische jeugdfilm over een jongetje met ADHD, geschreven door Tamara Bos (Minoes, Het Paard van Sinterklaas) en geregisseerd door Anna van der Heide, die hiermee haar speelfilmdebuut maakt.

Joris & Boris (18 juli)

Martijn van Nellestijn komt voor het eerst in zijn regiecarrière met iets anders dan een Sinterklaasfilm (hij maakte er negen!). Niet compleet anders, want ook dit is weer een vrolijke, avontuurlijke kinderfilm.

De verbouwing (6 september)

Tweede Saskia Noort-verfilming van Will Koopman. Voor Terug Naar de Kust castte ze Linda de Mol, nu speelt Tjitske Reidinga de hoofdrol. Beide dames zijn natuurlijk het bekendst door Gooische Vrouwen, waar Koopman ook de regie van deed. De Mol liet in ieder geval al zien dat ze ook prima overweg kan met een serieuze rol.

Offline (6 september)

Speelfilmdebuut van de Gentse regisseur-scenarist Peter Monsaert, over een ex-gevangene die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen.

Mees Kees (3 oktober)

Naar de gelijknamige boeken van Mirjam Oldenhave, over stagiair Mees Kees die schoolklas 6b op zijn kop zet. Geregisseerd door Barbara Bredero (Morrison Krijgt een Zusje).

Bellicher; Cel (4 oktober)

Tsja, er is maar weinig te zien in deze teaser, maar fans van de miniserie weten wat ze kunnen verwachten. Regie van deze thriller is opnieuw in handen van Peter de Baan en het titelpersonage wordt weer vertolkt door Daan Schuurmans.

Het Meisje en de Dood (15 november)

Eerste film sinds 2007 voor viervoudig Gouden Kalf-winnaar Jos Stelling. Na Duska heeft hij opnieuw Sylvia Hoeks in de hoofdrol gecast voor dit liefdesdrama in de jaren ’50.

De Groeten van Mike (12 december)

Na Sonny Boy is Maria Peters weer terug bij het genre waar ze al jaren mee werkt: de jeugdfilm. De Groeten van Mike gaat over een jongetje dat al maanden in het ziekenhuis ligt, maar niet naar huis mag vanwege zijn alcoholistische moeder. Samen met een kamergenootje bedenkt hij een plan om Jeugdzorg te dwarsbomen.

Alles is Familie (22 november)

Nog geen trailer, maar de titel zegt al genoeg. Gaat deze nieuwe romantische komedie van Joram Lürsen weer evenveel bezoekers trekken als Alles is Liefde (1,3 miljoen)? Zie hier alvast het verslag van de persdag.

Dark Blood (releasedatum nog onbekend)

Toch wel een titel die het hart van menig River Phoenix-fan sneller zal doen kloppen. De Amerikaanse acteur overleed in 1923 aan een overdosis toen hij bezig was met de opnames van dit project van George Sluizer. De opnames werden gestaakt en het opgenomen materiaal verdween in een archief, maar Sluizer heeft nu toch doorgezet om Dark Blood af te maken, o.a. gefinancierd door middel van crowdfunding. Als dat lukt moet de film in september op het Nederlands Film Festival in première gaan.