web analytics

Van Doesburgh en Van Eeuwen in 'De Eetclub'

Reacties zijn gesloten

Bracha van Doesburgh en Mark van Eeuwen vertolken de hoofdrollen in de film De Eetclub, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort. Ook Halina Reijn, Peter Paul Muller, Angela Schijf, Birgit Schuurman en Thom Hoffman zijn in de film te zien. Dat maakte distributeur Benelux Film dinsdag bekend.

De film, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, is vanaf 25 november in de bioscoop te zien. Robert Jan Westdijk neemt de regie op zich. De opnames vinden tussen begin april en eind mei plaats op verschillende locaties in Nederland.

De Eetclub vertelt het verhaal van Karen (Van Doesburgh) en Michel (Van Eeuwen), begin dertigers, die met hun dochtertje verhuizen naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar.

Van het boek van Saskia Noort, dat in 2004 uitkwam, zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht. Na Terug naar de Kust is De Eetclub het tweede boek van Noort dat wordt verfilmd.

Bron: ANP