web analytics

Van Huêt en Rossellini in 'Zigzag Kid'

Reacties zijn gesloten

De Duitse acteur Burghart Klaußner (Das Weiße Band) en de Italiaanse actrice Isabella Rossellini (Blue Velvet) vormen samen met Fedja van Huêt (Loft) en de 13-jarige Thomas Simon de hoofdcast in de Nederlands-/Engelstalige speelfilm Zigzag Kid. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek Het zigzagkind van de Israëlische schrijver David Grossman. De Vlaming Vincent Bal (Minoes) schreef het scenario en regisseert de film. De filmopnamen vinden deze zomer plaats.

De speelfilm Zigzag Kid gaat over de 13-jarige Nono. Hij wil op zijn vader lijken, “de beste politie-inspecteur ter wereld”, maar raakt steeds in de problemen. Als hij twee dagen voor zijn bar mitswa wordt weggestuurd naar zijn oom Sjmoel die hem weer op het rechte pad moet brengen, krijgt hij een laatste kans om zich te bewijzen. Samen met topcrimineel Felix Glick, een oude kennis van zijn vader, reist hij naar de Franse Rivièra en treedt een wereld binnen van vermommingen, achtervolgingen, chansons en Zohara, een mysterieuze vrouw wier geheimen Nono’s leven voor altijd zullen veranderen …

Burghart Klaußner (The Reader, Goodbye Lenin!) speelt de rol van Felix Glick en Isabella Rossellini (De Eenzaamheid van de Priemgetallen, Infamous) speelt de rol van Lola Ciperola; een beroemde zangeres uit Nice. Fedja van Huêt speelt de vader van Nono. De 13-jarige Thomas Simon debuteert in de rol van Nono. Zigzag Kid wordt geproduceerd door de Nederlandse productiebedrijven BosBros en N279 Entertainment in co-productie met het Belgische productiebedrijf Prime Time. Vincent Bal regisseerde eerder voor BosBros de succesvolle speelfilm Minoes, met in de hoofdrol Carice van Houten. Deze film werd op het Nederlands Film Festival bekroond met twee Gouden Kalveren.

David Grossman (1954) is één van Israëls grootste schrijvers. Zijn werk is in meer dan dertig talen vertaald en bekroond met talloze prijzen. Naast Het zigzagkind schreef David Grossman vele andere boeken zoals Zie: liefde, De uitvinder van geheimen en De Stem van Tamar. Het zigzagkind schreef hij voor zijn oudste zoon, Yonatan, die toen elf was. Het boek is niet alleen populair onder jongeren maar valt ook in de smaak bij volwassenen. De film richt zich zowel op een jeugdig als een volwassen publiek.

De filmopnamen van Zigzag Kid zullen deze zomer plaatsvinden op locaties in Nederland, België en Frankrijk. In 2012 brengt Benelux Film Distributors de film in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De AVRO zal de film op televisie uitzenden.