web analytics

Van Wageningen in Millennium-remake

Reacties zijn gesloten

Acteur Yorick van Wageningen heeft een rol te pakken in de Amerikaanse remake van de Zweedse film Mannen die Vrouwen haten, naar het gelijknamige boek van wijlen Stieg Larsson. Dat heeft zijn agentschap bekend gemaakt.

De opnamen voor de film, die de titel The Girl with the Dragon Tattoo heeft, vinden plaats in Los Angeles en Zweden. De regie is in handen van David Fincher, die eerder onder andere de veelgeprezen films Se7en, Fight Club en The Social Network maakte. Van Wageningen speelt in de film de rol van advocaat Bjurman, een van de grote bijrollen. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Daniel Craig en Ronney Mara. The Girl with the Dragon Tattoo moet eind december in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Naar verwachting verschijnt de film begin 2012 in de Nederlandse zalen.

Yorick van Wageningen wekte in 2000 de interesse van Spielberg na de hoofdrol in de Nederlandse film Total Loss. De afgelopen jaren speelde hij in diverse grote films, waaronder The New World van Terrence Malick, Beyond Borders met Clive Owen en Angelina Jolie en in de actiefilm The Chronicles of Riddick. Recentelijk speelde hij in Nederland nog in de film Oorlogswinter en de serie De Troon.