web analytics

VERS! viert 15-jarig bestaan

Reacties zijn gesloten

VERS (voorheen NFTVM), de grootste vakvereniging in Nederland voor en door nieuwe beeldmakers met ruim 1.100 leden, viert 19 november haar 15-jarig bestaan. Dit doet VERS onder meer met de publicatie van het jubileumboek VERS! 15 jaar nieuwe film- en televisiemakers en een jubileumfeest. Het boek werd samengesteld naar aanleiding van interviews met oud-bestuursleden van de vereniging, zoals Job Gosschalk, Hildegard Bongarts en Erik de Bruijn, die daarmee hun ervaring met de Nederlandse media-industrie delen. Daarnaast geeft het boek een gezicht aan die mensen die zich achter de schermen ingezet hebben voor het succes van de vereniging. Op 19 november om 21.00 uur wordt VERS! 15 jaar nieuwe film- en televisiemakers gepresenteerd. Vervolgens vindt vanaf 23.00 uur het VERS Jubileumfeest plaats met Girls Love DJ’s in De Kring en Club Up! in Amsterdam.

In VERS! 15 jaar nieuwe film- en televisiemakers wordt de lezer meegenomen door 15 jaar televisie, film en VERS aan de hand van eerdere publicaties en interviews met in totaal 92 (oud-)bestuursleden van de vereniging. Namen als Job Gosschalk, Marc Bary, Bert Pot, Vanessa Henneman, Robert Alberdingk Thijm, Jonathan Herman, Juul Bovenberg, Piet-Harm Sterk, Roef Ragas en vele anderen komen in het boek voorbij. Het boek schetst daarmee de ontwikkeling van NFTVM naar VERS, maar legt ook vast hoe de bestuurders de sfeer in medialand beleefden. Hieruit blijkt dat de vereniging en het netwerk na 15 jaar nog steeds noodzakelijk en actueel zijn.

Job Gosschalk, eerste voorzitter VERS: “Ik ben trots dat ons ideaalbeeld is uitgewerkt en dat de vereniging mensen bij elkaar brengt uit alle disciplines.”

Marc Bary, eerste vice-voorzitter VERS: “Je moet de kracht van de vereniging gebruiken. De toekomst voor makers is nu heel lastig en dat is ernstig. De bezuinigingen zullen veel leden treffen. Daar kan een rol voor VERS liggen.”

Robert Alberdingk Thijm, medeoprichter VERS: “Wij moesten het gaan overnemen. De jonge garde wilde doorschuiven en het samen doen. We wilden af van de verzuring.”

VERS Jubileumfeest i.s.m. Girls Love DJ’s
Datum: zaterdag 19 november 2011
Presentatie VERS! 15 jaar nieuwe film- en televisiemakers: 21.00 uur (besloten)
Start jubileumfeest: 23.00 uur
Locatie: De Kring & Club Up!
Entree: €13,50 (€ 7,50 voor VERS-leden)
Kosten boek: € 24,95 (gratis voor VERS-leden)

VERS is de grootste vakvereniging in Nederland voor en door nieuwe beeldmakers op het gebied van film, televisie, kunst en internet met ruim 1.100 leden. VERS, tot 2010 NFTVM, heeft als doel ambitieuze nieuwe makers aan elkaar en aan de gevestigde orde te binden. Dit doet ze door laagdrempelige bijeenkomsten, borrels en workshops te organiseren, een platform voor nieuwe ideeën te bieden en door de nieuwe makers te ondersteunen in hun ambities.

Kaarten en meer informatie via www.versfilmentv.nl