web analytics

Vervolg ‘Frits & Freddy’ wordt ‘Frits & Franky’

Reacties zijn gesloten

Op 3 augustus starten de opnames van de film Frits & Franky,  de opvolger van de oorspronkelijk Vlaamse bioscoophit Frits & Freddy, die met bijna 500.000 toeschouwers nog steeds  de meest succesvolle Belgische film sinds Loft (2008).

Frits & Franky wordt een Nederlands-Vlaamse speelfilm waarin Peter van den Begin en Sven De Ridder (Frits en Franky) het opnemen tegen een Nederlandse topcast.

Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen) en Jack Wouterse (Vet Hard) spelen de twee criminelen Klaas en Nico die na een geslaagde kraak hun buit kwijt raken wanneer hun handlangster Birgit, gespeeld door Georgina Verbaan(’t Schaep met de 5 pooten), met de vluchtauto crasht. Frits en Franky vinden een tas met geld in de kofferbak en zijn meteen stinkend rijk. En wat doe je met heel veel geld? Uitgeven natuurlijk! Maar dan wordt Franky hopeloos verliefd op Jolien, gespeeld door Bracha van Doesburgh (Van God los de serie). En wie verliefd is, denkt niet altijd even helder.

Het scenario van Frits & Franky is geschreven door Marc Punt, die ook tekent voor de regie. Punt schreef eerder Frits & Freddy en was de scenarist en regisseur van de veel geprezen TV-series over internationale vrouwenhandel Matroesjka’s en Matroesjka’s – Drie jaar later, die te zien waren in meer dan 60 landen.

Frits & Franky wordt geproduceerd door Marc Punt en Rachel van Bommel (Loft). Independent Films brengt de film in februari 2013 uit in de bioscoop.