web analytics

Vleesperformance voor 'Vlees'

Reacties zijn gesloten

Op zaterdag 30 oktober vindt een bijzondere ‘vleesperformance’ plaats rond de film Vlees. Acteurs spelen, van 12.00 tot 14.00 uur, een van de meest bizarre scènes uit de film na in hartje Amsterdam.

Filmmakers Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs verkenden in eerdere films de donkere kanten van de liefde. In hun nieuwste productie Vlees, uitgebracht door EYE Film Instituut Nederland, bekoopt een slager zijn erotische verlangens met de dood – althans zo lijkt het. De hoofdrollen zijn voor vooraanstaand theateracteur Titus Muizelaar en de pas ontdekte Nellie Benner.

Vanaf 4 november is Vlees te zien in Smart Cinema (Amsterdam) en Filmtheater ’t Hoogt (Utrecht), daarna in andere filmtheaters in het land. Ook te zien tijdens het Noordelijk Filmfestival (10 t/m 14 november in Leeuwarden). In Smart worden ook de andere films van Seyfert en Nieuwenhuis vertoond, in samenwerking met Rated X – Amsterdam Alternative Erotica Film Festival, www.ratedx.nl.

De film, die wel ‘een soort David Lynch in de polder’ is genoemd, is sinds zijn wereldpremière op het IFFR, eerder dit jaar, al op vijftien buitenlandse festivals uitgenodigd. Vlees is onlangs op het Gotham International Film Festival in New York onderscheiden met de Award for Best Cinematography.

Bron: EYE