web analytics

Vliegende start ‘Alleen maar nette Mensen’

Reacties zijn gesloten

De film Alleen Maar Nette Mensen was gisteren de best bezochte film van Nederland. Met 10.000 bezoekers is de film op nummer 1 binnengekomen in de dag top 20, en heeft daarmee de film TED na vier weken van de eerste plaats verdrongen. Bioscoopconcern Pathé heeft gisteren al extra voorstellingen ingelast om aan de vraag te voldoen. Regisseur Lodewijk Crijns reageert verheugd op het nieuws: ‘Ik voel me op dit moment de meest gelukkige filmmaker. Alleen Maar Nette Mensen is nu al mijn best bezochte film ooit, geweldig!’

Alleen maar nette Mensen vertelt het verhaal van David Samuels. Hij komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak voor Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden.

De film, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Robert Vuijsje, is geregisseerd door Lodewijk Crijns (o.a. Loverboy, Met Grote Blijdschap, Turkse Chick) die tevens het scenario schreef. De hoofdrollen zijn voor Géza Weisz (Timboektoe, Sterke Verhalen), Imanuelle Grives, Annet Malherbe(Gooische Vrouwen) en Jeroen Krabbé (De Ontdekking van de Hemel, Soldaat van Oranje).

Alleen maar nette Mensen is geproduceerd door Topkapi Films (De Heineken Ontvoering, Alles is Familie) in coproductie met BNN en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO-fonds en de Suppletieregeling Film Investeringen.

http://www.youtube.com/watch?v=J9zXAYsY3c4