web analytics

‘Voorbij’ in wereldpremière tijdens Nederlands Film Festival

Reacties zijn gesloten

De korte film Voorbij van regisseur Elbe Stevens (Anatole, Flight of Life) is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival (NFF). De film beleeft daar bovendien haar officiële wereldpremière. Het festival vindt dit jaar van 25 september tot en met 4 oktober plaats in Utrecht.

Voorbij, over de relatie tussen een getraumatiseerde jonge vrouw en haar moeder, werd op 11, 12 en 13 januari opgenomen op locatie in Luik en Heerlen. Gaite Jansen (die ook de hoofdrol speelt in de openingsfilm van het NFF; Hoe duur was de Suiker), Susan Visser (Gooische Vrouwen) en Egbert-Jan Weeber (Moeder, ik wil bij de Revue) spelen de hoofdrol in deze korte suspense-­film van regisseur en producent Elbe Stevens.

De crew van de film bestond uit een mix van ervaren (inter)nationaal erkende vakmensen, zoals cameraman Rolf Dekens (Spion van Oranje, Oorlogsgeheimen) en componist Fons Merkies (De Tweeling), en jong talent uit de regio Maastricht.

Voorbij kwam tot stand in co-­productie met Bijker Film en TV (Achtste-­Groepers huilen niet) en in nauwe samenwerking met Cinesud, het platform voor mediaprofessionals in het hart van de Euregio.