web analytics

Weer internationale prijs ‘Sterkste Man van Nederland’

Reacties zijn gesloten

De film De Sterkste Man van Nederland heeft afgelopen weekend in Caïro de Silver Caïro gewonnen in de categorie lange speelfilm tijdens het 21e Cairo International Film Festival for Children. Dit maakte producent Alain de Levita vandaag bekend. De Award werd door regisseur Mark de Cloe in ontvangst genomen. De film werd onlangs eveneens genomineerd voor de prestigieuze Rose d’Or en won o.a. de Prix Europa 2011. Maarten Lebens en Pieter Bart Korthuis schreven het scenario.

 NL Film producent Alain de Levita: “Het is echt indrukwekkend hoe deze film keer op keer en wereldwijd de harten van publiek en jury veroverd. Nu duimen voor een Rose d’Or in mei!”

De Sterkste Man van Nederland vertelt het verhaal van de twaalfjarige Luuk Bos die altijd gedacht heeft dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haar eentje heeft opgevoed, vertelde hem vroeger de prachtigste verhalen daarover. Tijdens een bezoek aan een lokale Sterkste Man competitie ontmoet hij een deelnemer, René Doornbos. Luuk vermoedt dat dit zijn vader is. Als hij op een dag oude foto’s van René ziet waarop ook hij, net als Luuk, rood haar bleek te hebben, is dit voor hem een doorslaggevend bewijs. René Doornbos is zijn vader. Als Dorien erachter komt dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje.

De Sterkste Man van Nederland werd door NL Film, in het kader van het Telefilm project 2011, geproduceerd i.s.m. de KRO en het CoBo-fonds.  De film werd voor het eerst op 8 januari 2011 door de KRO op Z@pp uitgezonden.