web analytics

Winnaars Nederlands Online Film Festival (NOFF)

Reacties zijn gesloten

Vanavond zijn in de Talkshow met Matthijs van Nieuwkerk op het 29e Nederlands Film Festival de winnaars van de NOFF-Juryprijs en de NOFF-Publieksprijs bekendgemaakt. Ook de winnaars van de Holland Doc 24-Juryprijs en Holland Doc 24-Publiekprijs zijn bekendgemaakt.

De NOFF vakjury, bestaande uit Tara Elders (voorzitter), Jan Pieter Ekker, Nick Schonfeld, Evelien Lohbeck (winnares NOFF-Juryprijs 2008) en Michaël Sewandono heeft THE RASH van Sebastiaan en Philip van Gils bekroond met de NOFF-Juryprijs.

‘THE RASH is voor de vakjury het perfecte voorbeeld van een geslaagde online-film. Een eenvoudig verhaal, met lef verteld. Het script is sterk en de voice-over karaktervol. De sfeer is rauw, puur én poëtisch tegelijk’, aldus de jury.

De korte film SIRENA heeft de NOFF-Publieksprijs in de wacht gesleept. De film is gebaseerd op een verbeelding van een wezen uit de Griekse Mythologie en is gemaakt door Laurens Neels. Hij heeft de hoogste waardering van het stemmende publiek gekregen. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van 2.500 euro.

Holland Doc 24
De vakjury van Holland Doc 24, bestaande uit Hansje van Etten (voorzitter), Paul van den Wildenberg en Lisa ter Berg, heeft MACHINE VAN DE NACHT van Anna van ’t Hek, Susie Oosting en Toon Westra bekroond met de Holland Doc 24-Juryprijs; een workshop film maken ter waarde van 1.500 euro.

Het stemmende publiek heeft de documentaire MY BRAHMA TRIAD verkozen tot winnaar. De film is een persoonlijke documentaire van Anneke Weerts over haar eigen driehoeksverhouding. De Holland Doc 24-Publieksprijs bestaat uit een speciale dvd-box met alle winnaars van het Gouden Kalf voor beste documentaire. Alle genomineerde en de winnende documentaires worden van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober uitgezonden op het digitale kanaal van Holland Doc 24.

Record aantal geselecteerde films
Voor het NOFF zijn dit jaar 96 korte films tot tien minuten in de categorieën drama, documentaire, experimenteel en animatie geselecteerd uit 218 inzendingen – bijna een verdubbeling van het aantal geselecteerde films van vorig jaar. De geselecteerde films die sinds mei online staan zijn ruim 200.000 keer  bekeken. Er zijn sinds 1 september ruim 16.000 stemmen uitgebracht op de NOFF-films voor de Publieksprijs.

Het NOFF is een initiatief van het Nederlands Film Festival en vindt plaats in samenwerking met YouTube, POOL Worldwide en Holland Doc 24 met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het K.F. Hein Fonds.

Bron: NFF

Reacties zijn gesloten.