web analytics

Winnaars NFF Online Competitie bekend

Reacties zijn gesloten

Vanavond tijdens het 32e Nederlands Film Festival heeft de juryvoorzitter van de NFF Online Competitie, Tim Murck, de winnaars bekendgemaakt voor de UPC Animatie Prijs, UPC Fictie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs, de TAX Videoclip Prijs en de UPC Innovatie Prijs. De winnaars zijn respectievelijk DE JONGEN MET BEST WEL LANGE ARMEN, DE MEISJES VAN THIJS, CANVAS, WHERE THE SMOG IS TOO LOW en KEEP ON STEPPING. De winnaar van de UPC Publieksprijs is PAPEGAAI. Alle prijzen bestaan uit een geldbedrag van €2.500,-.

De vakjury, bestaande uit Tim Murck (acteur en multimedia adviseur), Mark Giesbers (Vice President marketing en content bij UPC), Erwin Houtenbrink (filmprogrammeur festivals), Astrid Bussink (documentairemaakster) en Henk de Hooge (oprichter en CEOdutchcowboys.nl) bekroonde de volgende films:

NFF Online Competitie UPC Animatie Prijs: 
DE JONGEN MET BEST WEL LANGE ARMEN van Erik Butter

NFF Online Competitie UPC Fictie Prijs: 
DE INTERNETSERIE: DE MEISJES VAN THIJS van Blackframe en Joris van den Berg

NFF Online Competitie Holland Doc 24 Documentaire Prijs: 
CANVAS van Chiel Aldershoff en Ben de Loenen

De NFF Online Competitie TAX Videoclip Prijs: 
SAELORS – WHERE THE SMOG IS TOO LOW van Amos Mulder

NFF Online Competitie UPC Innovatie Prijs: 
KEEP ON STEPPING van Marjoleine Boonstra en Submarine

NFF Online Competitie UPC Publieksprijs:
PAPEGAAI van Peter Lub/Kud site

NFF Online Competitie in cijfers
Voor de NFF Online Competitie zijn dit jaar 91 korte films tot vijf minuten in de categorieën fictie, documentaire, animatie, videoclip en innovatief geselecteerd. De geselecteerde films zijn bijna 95.000 keer bekeken en sinds 1 september zijn meer dan 18.000 stemmen op de filmpjes uitgebracht voor de UPC Publieksprijs.

De NFF Online Competitie wordt mede mogelijk gemaakt door YouTube, UPC en Holland Doc 24 en TAX Videoclipfonds en is onderdeel van het Nederlands Film Festival.

www.NFFonlinecompetitie.nl