web analytics

Winnaars studentenprijzen bekend

Reacties zijn gesloten

Vandaag is tijdens het 29e Nederlands Film Festival de NVS Award uitgereikt aan het beste productietalent en zijn de Tuschinski Award en de NFF Student Award uitgereikt voor de beste eindexamenfilms van de verschillende Nederlandse audiovisuele opleidingen.

Constant van Panhuys en Derk-Jan Warrink zijn met Jacco’s Film bekroond met de NVS Award door de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten. De prijs voor het beste productietalent van de nieuwe lichting, bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro. In de film  bekijkt de tienjarige Jacco de wereld om hem heen met een kritische blik. Hij is een zelfbenoemd genie op allerlei gebieden, van projectontwikkelaar tot animator, zijn strategie om de dagelijkse realiteit te hanteren. De jury bestaat uit: Wilant Boekelman, René Huybrechtsen en Petra Goedings.

Leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten bekroonden dit jaar Bingo van Timur Ismailov met de Tuschinski Award voor de beste film van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam en krijgt daarmee 3.000 euro van Pathé Cinemas BV. In deze korte film werkt de jonge zigeuner Bingo als illegale bouwvakker samen met een Rus en een Tsjetsjeen. In tegenstelling tot hen blijft hij positief in deze rauwe wereld.

De NFF Student Award voor de beste film van de andere audiovisuele opleidingen in Nederland is uitgereikt aan Mesopotamië van Floris Parlevliet gemaakt voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht In deze korte dialoogloze film vindt een man op het wad een blote jongen en ontfermt zich over hem. Het roept bij de man  herinneringen op. De NFF Student Award bestaat uit een bedrag van 2.500 euro. De juryleden zijn: Piet-Harm Sterk, Astrid Bussink en Frank Hoeve.

De studentenprijzen worden uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie.

Bron: NFF

Reacties zijn gesloten.