web analytics

Win/Win naar buitenlandse festivals

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse film WIN/WIN, het bioscoopdebuut van Jaap van Heusden,is geselecteerd voor het Bari International Film & Tv Festival, wat eind januari 2011 plaatsvindt. De film is opgenomen in de officiële selectie en regisseur/scenarist van Heusden zal ook aanwezig zijn in de Zuid -Italiaanse stad.

Daarnaast is de goed ontvangen en internationaal geprezen speelfilm ook geselecteerd voor het 35e Cleveland International Film Festival, wat zal plaatsvinden medio maart 2011. Deze selectie betekent het 4e Noord-Amerikaanse festival voor Win/Win.

Win/Win ging in wereldpremière op het International Film Festival van Rotterdam 2010, waar die als hoogste Nederlandse film eindigde in de publiekspolls. Daarna volgde een festival tocht door de hele wereld, w.o. op het Brooklyn International Film Festival (Winnaar ‘Best Actor’ voor Oscar Van Rompay), PiFan Filmfestival Korea, Vancouver International Film Festival, Warschau Film Festival, AFI Festival Los Angeles, Sevilla European Film Festival en Film Festival Mannheim-Heidelberg (Special Mention Jury). Op het Nederlands Film Festival in Utrecht werd Win/Win genomineerd voor het  Gouden Kalf Best Sound Design en ontving daarnaast een Nominatie van de Movie Squad Award Jongerenjury en een Nominatie voor Beste Filmaffiche. In november 2010 won de film de prestigieuze Prix Europa Geneve Script Award; scenarist Jaap van Heusden ontving in Berlijn een beeld en een geldprijs van 5000 euro.

Win/Win vertelt het verhaal van de jonge banktrader Ivan (vertolkt door de Vlaamse debutant Oscar Van Rompay), die werkt aan de Amsterdamse Zuidas bij een grote investeringsbank. Tijdens de kredietcrisis veranderd hij in de nieuwe ster van de dealing room. Terwijl Ivan alleen maar lijkt te winnen, dreigt hij de grip op zijn leven te verliezen. Win/Win is geproduceerd door IJswater Films in coproductie met de NTR en ondersteund door het COBO fonds. Verder met Halina Reijn, Leon Voorberg, Hans Kesting en Phi Nguyen. De film werd in 2010 uitgebracht in de Nederlandse filmtheaters door Cinema Delicatessen en is nu verkrijgbaar op DVD.

Bron: IJswater Films