web analytics

Zusjes Beumer maken ‘Soof’

Reacties zijn gesloten

Het is de eerste keer dat de zussen Antoinette en Marjolein Beumer samenwerken. Beiden zijn al gevestigde namen in de Nederlandse filmwereld, maar ze hebben nog nooit eerder samen aan een film gewerkt. Eerder werd bekend gemaakt dat Antoinette de nieuwe bioscoopfilm Soofgaat regisseren. Marjolein schrijft het scenario voor de romantische komedie, geïnspireerd door de columns en boeken van Sylvia Witteman.

Regisseur Antoinette Beumer is bekend van Loft en De gelukkige huisvrouw.Marjolein Beumer schreef eerder het scenario van De Storm en heeft een vaste column in Esta.

Antoinette over haar samenwerking met Marjolein: ‘Eindelijk komt een langgekoesterde wens uit om samen met mijn zus aan een film te werken. Amerika heeft de Coen Brothers, Nederland krijgt nu de Beumer sisters.’

Quote Marjolein: ‘Met het materiaal van Sylvia als inspiratiebron heb je nooit last van een writers block, wel zin in wodka.’

Soof wordt een herkenbare, hedendaagse komedie over verwachtingen en teleurstellingen, foodprocessors, roze koeken, sterke drank, buitenechtelijke relaties en samen heel gelukkig worden. Een film als het leven zelf, maar dan wel gezien door de ogen van columniste Sylvia Witteman.

Sylvia Witteman is al jaren columniste van onder andere de Volkskrant en LINDA. Ze brak door met haar bestseller Pekingeend bij nacht. Onlangs is haar nieuwe boek Tot dusver niets aan de hand verschenen.Haar bundels worden uitgegeven door De Arbeiderspers.

Soof is een initiatief van producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf van KeyFilm (Richting west en Terug naar de kust) die de film in coproductie met Millstreet Films produceren. Independent Films brengt Soof in 2013 uit in de bioscoop.

Reacties zijn gesloten.