web analytics

De Dag van Morgen #2: 27 september

Reacties zijn gesloten

Een greep uit het programma van de dag:
De eerste bioscoop die zijn deuren opent is City. Om 9.45 kunnen de eerste filmfanaten daar terecht voor Leven? of Theater?, een documentaire van Frans Weisz over het leven van de joodse kunstenares Charlotte Salomon, waar hij ruim dertig jaar geleden een speelfilm over maakte.

Wie geen zin heeft om uit te zoeken welke films de moeite waard zijn, kan zich overgeven aan de selectie van de VPRO. In City organiseren zij hun jaarlijkse previewdag, waarop de hoogtepunten van het festival te zien zijn. Korte en lange films wisselen elkaar af, van tien uur ‘s ochtends tot elf uur ‘s avonds. Maak je borst maar nat.

Om half negen ‘s avonds gaat na negentien jaar vertraging eindelijk Dark Blood in première. George Sluizer staakte de opnames toen hoofdrolspeler River Phoenix aan een overdosis overleed, maar wist zijn hand op het geschoten materiaal te leggen, voordat het door de studio vernietigd zou worden. Onlangs besloot hij de film toch nog te voltooien. Jammer dat deze vertoning alleen op uitnodiging is.

Film van de dag:
De Heineken Ontvoering
Het is nog even wachten op de nominaties, maar het zit er dik in dat deze film er meerdere keren bij gaat zitten. Denk aan de sterke rolbezetting van Teun Kuilboer, Gijs Naber, nieuwkomer Reinout Scholten-Van Asschat, en natuurlijk Rutger Hauer in een prachtrol. Of de regie van Maarten Treurniet, die de twee perspectieven -die van Heineken en die van zijn ontvoerders- mooi weet uit te balanceren. De Heineken Ontvoering is zowel een spannende thriller als een pakkend drama, beiden even overtuigend neergezet.