web analytics

De Dag van Morgen #3: 28 september

Reacties zijn gesloten

Een greep uit het programma van de dag:
Traditiegetrouw bestaat het ochtendprogramma van het Nederlands Film Festival voornamelijk uit documentaires. Naast de NFF Documentaire Previewdag (van 10.00 tot 17.30 uur in Hoogt1) zijn ’s ochtends onder andere nog Ouwehoeren (9.45 uur, City 2) en De Bollywood Revolutie (10.00 uur, City 3) te zien.

’s Middags worden om 15.00 uur de Junior Kalveren uitgereikt in de Stadsschouwburg.  De dansfilm staat centraal in Louis Hartlooper Complex 1, vanaf 14.00 uur kan er een kleine anderhalf uur gekeken worden naar een programma korte dansfilms. In het kader van 25 jaar Shooting Star wordt om 14.00 uur in City 1 Cop vs. Killer vertoond.

Premieres zijn er ook. Om 19.30 gaat in City 1 de documentaire De Regels van Matthijs in premiere. Om 21.00 uur volgt in de Stadsschouwburg de wereldpremiere van Bellicher; Cel van Peter de Baan. De avond kan worden afgesloten met de talkshow, om 22.30 uur in de Blauwe Zaal van de Schouwburg.

Film van de dag:
Bellicher; Cel
Na de succesvolle serie Bellicher; de Macht van Meneer Miller komt regisseur Peter de Baan nu met de bioscoopfilm Bellicher; Cel, wederom met Daan Schuurmans in de hoofdrol. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles den Tax vertelt de film het verhaal van communicatie-expert Michael Bellicher. Tot zijn stomme verbazing wordt hij verdacht van het veroorzaken van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Koortsachtig gaat hij op zoek naar antwoorden.