web analytics

Recensie: Heksen bestaan niet

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse jeugdfilm staat al decennialang hoog aangeschreven. Heksen bestaan niet is echter niet bepaald een hoogvlieger in het genre.

heksenbestaanniet

Heksenraad
Ergens tussen hemel en aarde komt bij volle maan een geheime heksenraad bijeen. Deze raad bestaat uit vijf Sterrenheksen die de wereld behoedt tegen het kwaad. Concuela, één van de vijf sterrenheksen, heeft echter slechte bedoelingen. Zij wil chaos creëren door eeuwige duisternis op aarde. De heksenraad verbant Concuela naar een spiegelgevangenis. Dit zorgt voor een groot probleem bij de overige heksen, want doordat de cirkel van vijf is verbroken, zijn hun magische krachten niet compleet en kunnen zij de aarde niet beschermen tegen Concuela’s kwade plannen.

Kinderlijk
Het grootste probleem van deze jeugdfilm van regisseurs Adel Adelson en Aramis Tatu zijn de flauwe grappen, het warrige script en de toon die het aanslaat. Waar veel Nederlandse jeugdfilms succesvol zijn juist omdat ze de jongere doelgroep serieus nemen, lapt Heksen bestaan niet dit gegeven aan haar laars. De geslaagde special effects, een plezierig spelende, schmierende Leontien Borsato, het vlotte tempo en debuterend hoofdrolspelertje Aliyah Kolf maken de film nog enigszins kijkbaar.

Waardering: **