web analytics

Recensie: Pim & Pom: het grote Avontuur

Reacties zijn gesloten

Pim & Pom zijn inmiddels alweer enkele jaren te zien op de Nederlandse televisie. Nu is het kattenduo ook te zien in de bioscoop.

pimpom

Fiep Westendorp
Vele generaties Nederlanders zijn opgegroeid met tekeningen van Fiep Westendorp. Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet en Otje zijn slechts enkele van de vele verhalen waar ze tekeningen voor verzorgde. Ook de illustraties bij de verhalen rond de twee katten Pim & Pom komen van de hand van Westendorp. De meer dan duizend illustraties vormden de afgelopen jaren al de basis voor een animatieserie over het duo en nu zijn ze ook vertaald naar het witte doek.

Avontuur
De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de katten mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten ze samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

Jong en oud
Pim & Pom: het grote Avontuur
is een vermakelijke jeugdfilm geworden die zowel de jonge als de oude kijker weet te boeien. Voor de jongsten onder ons is het vlotte avontuur waarin de katten verzeild raken genoeg voor een middag leuk vertier, terwijl de oudere kijker de tekenstijl en daarbij behorende sfeer een nostalgisch en warm gevoel bezorgt. Zoals het goede familiefilm voor de allerhoogsten onder ons betaamt, zijn er ter afwisseling ook nog enkele meezingers in de film verwerkt.

Waardering: *** half