web analytics

Telefilm 2012: Cop vs Killer (recensie)

Reacties zijn gesloten

Marcel Hensema en Jeroen Willems in de hoofdrol in een thriller naar een bekroond boek. Dat kan bijna niet misgaan, zou je denken. Toch overtuigt de telefilm Cop vs Killer niet helemaal. 

Zwakke plek
Marcel Hensema speelt rechercheur Frank Spinola, die al tijdenlang bezig is topcrimineel Mirko Narain (Jeroen Willems) op te pakken. Tot nu toe zonder resultaat. De slimme en sluwe Mirko is hem steeds een stapje voor. Als Frank ontdekt dat Mirko een dochter heeft, ligt diens zwakke plek bloot en komt de strijd tussen beide in een stroomversnelling terecht.

Niemendalletje
Het degelijk gemaakte, maar in veel opzichten brave Cop vs Killer, gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon de Waal, is een aardig niemendalletje dat echter nergens wil ontbranden. De strijd tussen Frank en Mirko is met name in de eerste twee aktes van de film weinig spannend of spectaculair en vaak zelfs eerder bij- dan hoofdzaak.

De film kabbelt zo in een gemoedelijk tempo voort en is allesbehalve vervelend om naar te kijken, maar mist hierdoor wel de meeslependheid en gelaagdheid dat een dergelijk kat-en-muis spelletje kan – of misschien wel moet – hebben. In het laatste deel van de film komt er iets meer vaart in het geheel en zorgen de scènes tussen Hensema en Willems – beiden in topvorm – voor leuke confrontaties, maar ook dan zit de kijker niet op het puntje van zijn stoel.

Waardering: ** half

Te zien:
maandag 16 april, 20.25 uur op Nederland 3
zaterdag 21 april, 22.00 uur op Nederland 3 (ongecensureerde versie)

Reacties zijn gesloten.