web analytics

Tip van de Sint #1: Het Paard van Sinterklaas

Reacties zijn gesloten

Kindervriend Sinterklaas zette enkele weken geleden voet aan wal in Nederland. Speciaal voor Neerlands Filmdoek maakte hij een lijstje met zijn favoriete Nederlandse films. Toevallig allen met zichzelf in de hoofdrol …

Tip van de Sint #1: Het Paard van Sinterklaas

In 2005 verraste Mischa Kamp Nederland met de vertederende Sinterklaasfilm Het Paard van Sinterklaas. Net als Dag Sinterklaas weet de film qua sfeer en toon precies de juiste snaar te raken en is ze niet alleen voor de kinderen onder ons genietbaar, maar komt ook de volwassen kijker aan zijn trekken. Ebbie Tam vertedert als Winky Wong, die voor de eerste keer in aanraking komt met de Sint (en diens paard). Lennert Hillege voorziet de film van sfeervolle, warme beelden. Gezelligheid en herkenbaarheid troef. “Nog een kopje koffie, Sinterklaas?” Twee jaar later verscheen het vervolg Waar is het Paard van Sinterklaas?, net zo sfeervol en warm.

Quote van de Sint: “Winky Wong was een ontzettend lief kind. Ik zie haar nu nog regelmatig bij de afhaal-Chinees als ik weer in het land ben. Haar foe yong hai is ongeëvenaard.”

Een gedachte over “Tip van de Sint #1: Het Paard van Sinterklaas

  1. Ten behoeve van verzamelaars van Nederlandse speelfilms:
    De beide besproken films van Mischa Kamp zijn op dvd verschenen.

Reacties zijn gesloten.