web analytics

Vooruitblik: Februari 2012

Reacties zijn gesloten

Wat staat ons deze maand te wachten in de Nederlandse bioscopen? Lees hier een compleet overzicht en bekijk direct alle trailers!

9 Februari: Als je Verliefd wordt …
Nieuwe film van producent Rob Houwer, angstvallig weggehouden van pers en testpubliek. Ook van marketeers trouwens, want reclame is er niet tot nauwelijks gemaakt voor deze eigentijdse remake van de jaren tachtig klassieker Hoge Hakken, Echte Liefde. De directeur van een grote CEO gaat undercover in zijn eigen bedrijf om de kantinejuffrouw te versieren. Met Bas Muijs en Fajah Lourens.

15 Februari: Tony 10
Mischa Kamp, vooral bekend van de jeugdfilm Het Paard van Sinterklaas, regisseerde wederom een film voor jonge kijkers en hun ouders. Tony 10 gaat over een jongetje wiens vader na een ruzie plotseling van huis wegloopt. Hij vermoedt dat pa verliefd is geworden op de koningin en zal er alles aan doen om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen.

http://www.youtube.com/watch?v=gWsMwvtcmJQ

15 Februari: Achtste Groepers huilen niet
Een tweede jeugdfilm in dezelfde week, wel met een zwaarder thema. Akkie zit in groep 8, maakt zich klaar voor de gebruikelijke dingen als de Citotoets en het schoolkamp, maar dan wordt ze plotseling ziek. Ze blijft optimistisch en krijgt veel steun van haar klas, maar zal ze dat belangrijke voetbaltoernooi nog wel kunnen meespelen? Naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Regisseur Dennis Bots maakte eerder de Anubis-verfilmingen.

16 Februari: Lena
De Belgische regisseur Christophe van Rompaey brak in 2008 door met zijn debuut Aanrijding in Moscou. Zijn tweede film maakt hij in Nederland en gaat over een Pools-Nederlands meisje dat bij haar veeleisende moeder woont, maar halsoverkop verliefd raakt en bij haar nieuwe vriend en zijn vader gaat wonen. Maar de jongen blijkt vol met leugens te zitten.

http://www.youtube.com/watch?v=aR8Up0i8Azw

16 Februari: Nick
De intelligente en grillige Nick werkt als chef-kok in een restaurant. Hij worstelt met het leven dat hij leidt. Als hij door zijn vriendin aan de kant is gezet en op zijn werk ontslagen, besluit hij op zoek te gaan naar truffels in Kroatië. In de uitgestrekte Kroatische bossen komt hij tot rust in een onverwachtse ontmoeting. Nieuwe film van Fow Pyng Hu (Jacky, Paradise Girls).

16 Februari: Zombibi
‘De spetterende zomedy’, zo wordt deze horrorkomedie op de poster aangekondigd. Twee rivaliserende bendes moeten de handen ineenslaan om het op te nemen tegen een zombie-epidemie die zich steeds verder uitspreidt. Shouf Shouf Habibi meets Shaun of the Dead.

22 Februari: Sprookjesboom de film
Speelfilm van De Efteling, naar de gelijknamige animatiereeks voor de jeugd. Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje komen per ongeluk terecht in het onbekende Winterland. De Sprookjesbosbewoners willen heel graag terug naar huis, maar dan moeten ze eerst vijf kristallen vinden. “Hallo lieve kinderen!” Avontuur gegarandeerd.

23 Februari: Alles van Waarde
Filmmaker Frans Bromet is boos, net als al die kiezers die bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen op de PVV en de VVD hebben gestemd. Zijn boosheid komt echter niet voort uit xenofobie, maar uit weerzin tegen de managerscultuur. Laura, de dochter van Bromet is actief in de politiek. Hij probeert bij haar gehoor te vinden voor z’n grieven tegen de managementcultuur. Maar zij heeft zo haar eigen agenda.

23 Februari: Taped
In de thriller Taped doen Johan (Barry Atsma) en Saar (Susan Visser) een laatste poging om hun huwelijk te redden door samen op vakantie te gaan naar Buenos Aires. Als belofte aan hun dochter registreren ze hun activiteiten met een videocamera. Wanneer ze echter per ongeluk een gruwelijke moord vastleggen, moeten ze vluchten om in leven te blijven. Geregisseerd door Diederik van Rooijen (Bollywood Hero, Stella’s Oorlog).

23 Februari: De Goede Dood
De Goede Dood gaat over Bernhard (Wilbert Gieske) die beslist euthanasie te laten plegen. Dit maakt heel wat los bij zijn naasten Op de laatste avond die ze samen beleven wordt gezongen, gelachen en gehuild. Maar de twijfels en dilemma’s overheersen, met het pijnlijke besef dat Bernhard er de volgende ochtend om 9 uur niet meer zal zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=3skJKXU0d20