web analytics

Gouden Film voor 'Briefgeheim'

Reacties zijn gesloten

De film Briefgeheim, naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw, is vorige week bekroond met de Gouden Film. Meer dan 100.000 mensen kochten sinds de release op 14 oktober een kaartje.

Gouden Film voor Briefgeheim

De film Briefgeheim heeft meer dan honderdduizend bezoekers naar de bioscoop weten te trekken. De boekverfilming heeft daarmee de status van Gouden Film behaald. De kinderfilm ging 14 oktober in première. De jonge hoofdrolspelers Hanna Obbeek, Isabelle Stokkel en Nils Verkooijen werden woensdagmiddag op school verrast met de Gouden Filmtrofee. Regisseur Simone van Dusseldorp was ook aanwezig bij de feestelijke gebeurtenis. De film gaat over de 11-jarige Eva die van huis wegloopt. Als ze een geheimzinnige brief vindt, belandt ze in een spannend avontuur.

Briefgeheim
De 11-jarige Eva heeft genoeg van de spanningen thuis. Ze wil haar ouders laten merken hoe ze zich voelt, en besluit om weg te lopen. Ze verstopt zich op de zolder van haar beste vrienden Jackie en Thomas. Maar als ze een geheime brief vindt en betrapt wordt in de tuin van buurman Brandsema, het hoofd van een criminele organisatie, neemt haar plan een onverwachte wending. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw.

Cast: o.a. Hanna Obbeek, Daan Schuurmans en Isabelle Stokkel
Regie: Simone van Dusseldorp
Scenario: Marco van Geffen, Anna van der Heide
Naar het boek van: Jan Terlouw

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.