web analytics

Gouden Film voor 'Sint'

Reacties zijn gesloten

Binnen vier dagen na de release behaalde Sint van Dick Maas de Gouden Film status. Festival TV was bij de uitreiking van de bijbehorende prijs aanwezig en sprak met de regisseur en (mede)producent Tom de Mol.

Gouden Film voor Sint

Sint, van regisseur Dick Maas, heeft binnen vier dagen de status van Gouden Film bereikt. Sinds de Nederlandse bioscooprelease van donderdag 11 november hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien. Ook heeft Sint in het openingsweekend het hoogste box-office cijfer, 698.000, behaald voor een Nederlandse 16+ film. Eerder stond dit record op naam van Zwartboek met 686.000. Regisseur Dick Maas en producent Tom de Mol kregen vandaag de Gouden Film overhandigd in Pathé de Munt in Amsterdam.

In de film Sint bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes). Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt een van de hoogtepunten van de film. De film biedt de spanning, actie en zwarte humor die men van een Dick Maas film gewend is.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.