web analytics

Interviews stemmencast Suske en Wiske

Reacties zijn gesloten

Over anderhalve week gaat de duurste Nederlandstalige animatiefilm ooit in Nederland in première. Suske en Wiske & de Texas Rakkers, gebaseerd op de gelijknamige strips van Willy Vandersteen uit 1959, werd van stemmen voorzien door onder andere Kees Boot en Frank Lammers. Festival TV sprak met beide heren. 

 

 
Interviews stemmencast Suske en Wiske & de Texas Rakkers

 

 

Suske en Wiske
Sinds 1945 wordt het Nederlandstalige landsgebied getrakteerd op strips rondom het duo Suske en Wiske. Het duo, bedacht door Willy Vandersteen, is echter niet alleen in Vlaanderen en Nederland enorm populair, ook in het buitenland kan men op veel bijval rekenen. In totaal zijn er al meer dan tweehonderd miljoen albums van Suske en Wiske verkocht. De verhalen, die het vooral moeten hebben van de speelse humor, spelen zich grotendeels af in het heden, maar zo nu en dan wordt er een uitstapje gemaakt naar een historische periode.

 

Zo werd in 1959 met ‘De Texasrakkers’ een uitstapje gemaakt naar de tijd van het Wilde Westen, cowboys en steigerende paarden. Het scenario voor de filmversie werd geschreven door Guy Mortier en Dirk Nielandt. Het originele verhaal van Vandersteen, die voor het album inspiratie opdeed uit onder andere het succesvolle televisieprogramma Tales of the Texas Rangers, werd als het ware ‘geupdate’ naar hedendaagse maatstaven en, naast de oorspronkelijke hommages van de schrijver, voorzien van verwijzingen naar de actualiteit en moderne films.

 

De film
Suske en Wiske & de Texas Rakkers is met negen miljoen euro de duurste Vlaamse film ooit. Suske en Wiske waren al eerder op televisie en film te bewonderen, zo werd in 2004 de speelfilm Suske en Wiske: de duistere Diamant gemaakt en werden in de jaren zeventig en tachtig enkele verhalen bewerkt tot tekenfilms. De Texas Rakkers is een 3D-animatiefilm die, wanneer ze een succes wordt, de eerste zal zijn in een reeks van ruim tien films. De film zal in eerste instantie in een Nederlandse, Vlaamse en Franse versie verschijnen.

 

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.