web analytics

Interviews 'Sterke Verhalen'

Reacties zijn gesloten

Sinds vorige week draait de sympathieke no-budget film Sterke Verhalen in de bioscopen. Festival TV sprak naar aanleiding van dit bijzondere project met enkele cast- en crewleden.

Interviews Sterke Verhalen

Sterke Verhalen over ‘Sterke Verhalen’ | Recensie Sterke Verhalen

Sterke Verhalen
Sterke Verhalen gaat over Dennis die gaat studeren in de grote stad. Om naar een hip feest te kunnen, de juiste vrienden te maken en Sanne, het meisje van zijn dromen aan de haak te slaan, wordt hij door zijn grootste rivaal overgehaald om een pinguïn uit de dierentuin te stelen. Ondertussen beleven zijn toekomstige vrienden hun eigen sterke verhalen, vol seks, drugs en wilde feesten, in de zwoele zomer na het behalen van hun eindexamen.

Cast: Achmed Akkabi, Sallie Harmsen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, e.v.a.
Regie: Teddy Cherim, Kees van Nieuwkerk
Scenario: Teddy Cherim, Kees van Nieuwkerk
Producent: Martin Lagestee

Over de film
Teddy Cherim en Kees van Nieuwkerk bedachten het verhaal tijdens hun studie aan de Metropolitan Film School in Londen. Ze belden vervolgens hun vrienden in Nederland, waarvan velen studeerden aan de Filmacademie of Toneelschool. Enkele telefoontjes later had men al een halve cast en crew bij elkaar gesprokkeld. Met steun van producent en regisseur Martin Lagestee gingen de jonge filmmakers vervolgens aan de slag.  Lagestee wierp zich op als soort van manager, maar liet de jongens vooral zelf het gehele traject doorlopen. Geld van het Filmfonds, omroepen of een distributeur was er niet, maar het lukte de enthousiaste makers wel enkele sponsors voor de film te vinden. Zo is G-Star één van de hoofdsponsors, lukte het gratis opname-apparatuur te regelen en werd er een deal gesloten met het lab dat de film af zou werken.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.