web analytics

Op de set van 'Carmen van het Noorden'

Reacties zijn gesloten

Eind dit jaar verschijnt Carmen van het Noorden in de bioscopen. De film, een hedendaagse en eigentijdse bewerking van de opera ‘Carmen van Bizet’ en tegelijkertijd een remake van de gelijknamige film uit 1919, is geregisseerd door speelfilmdebutant Jelle Nesna. Festival TV nam een kijkje op de set en sprak met enkele acteurs, waaronder Tygo Gernandt en Thom Hoffman.

 

 

Op de set van Carmen van het Noorden

 

Carmen van het Noorden
De jonge en onzekere rechercheur Joz staat op het punt te trouwen met Maryam. Onverwachts krijgt hij een grote zaak toegewezen rond de moord op een prostituee. Zijn relatie komt op losse schroeven te staan wanneer hij door het onderzoek de verleidelijke Carmen ontmoet, een mooie vrijgevochten en ambitieuze jonge vrouw. Hij kan niet aan Carmen ontkomen en zet zijn toekomst op het spel.

 

Cast: o.a. Thom Hoffman als Simon, Tygo Gernandt als Joz en Sanguita Akkrum als Carmen
Scenario: Jan Harm Dekker, Karin van der Meer, Jelle Nesna en Maarten van Hinte
Regie: Jelle Nesna
Producent: In-Soo Radstake en San Fu Maltha

 

Een Carmen van het Noorden uit 1919
Carmen van het Noorden (2009) is een eigentijdse remake van de speelfilm Een Carmen van het Noorden uit 1919. Deze film, gemaakt door Maurits Binger en Hans Nesna, werd in 2007 opgenomen in de Canon van de Nederlandse Film. Nederlands bekendste filmster uit de zwijgende periode, Annie Bos, speelde de hoofdrol.

 

Een Carmen van het Noorden is een zwijgende bewerking van het beroemde verhaal ‘Carmen’ (1845) van Prosper Merimee. De film werd geproduceerd door Filmfabriek Hollandia, Neerlands eerste grote filmstudio. Hollandia leverde vele films af, waarvan Een Carmen van het Noorden één van de hoogtepunten was. De film kende een internationaal roulement en draaide in de Verenigde Staten.

 

Voor zover bekend heeft slechts één filmkopie de geschiedenis overleefd; in de jaren zeventig werd in de Verenigde Staten een gave print van de film teruggevonden, die echter afweek van het Nederlandse origineel. In tegenstelling tot de dramatische afloop in de oorspronkelijke, Nederlandse versie kende de Amerikaanse versie een happy-end.

 

De opnamen voor de remake, die een duidelijk urban-karakter zal krijgen, zijn inmiddels achter de rug en vonden onder meer plaats in Rotterdam. Naar verwachting draait de film eind dit jaar in de bioscopen.

 

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.

   

Reacties zijn gesloten.