web analytics

Op de set van 'Snuf de Hond en het Spookslot'

Reacties zijn gesloten

Na Snuf de Hond in Oorlogstijd en Snuf de Hond en de Jacht op vliegende Volckert wordt er momenteel hard gewerkt twee nieuwe Snuf-avonturen te vervaardigen. Afgelopen maand werden er in Santpoort opnamen gemaakt voor Snuf de Hond en het Spookslot. Festival TV was erbij.

Op de set van Snuf de Hond en het Spookslot

Twee nieuwe Snuf-avonturen | Snuf de Hond en de Jacht op de vliegende Volckert | Snuf en de Hond in Oorlogstijd

Snuf de Hond en het Spookslot
In Snuf en het Spookslot beleven Tom en Mirjam, samen met Snuf de Hond, een spannend avontuur wanneer ze in de buurt van een spookslot een bende smokkelaars op het spoor komen. De hoofdrollen worden gespeeld door Ydwer Bosma (Tom), Joosje Duk (Mirjam) en Pim Wessels (Jaap). De film wordt, net als haar voorganger, geregisseerd door Steven de Jong (De Hel van ‘63, Kameleon).

Over de regisseur
Steven de Jong (1962) is zelfgeschoold filmmaker, acteur en producent en scenarist. Hij maakte zijn debuut als regisseur met De gouden Swipe (1995). Verwierf nationale bekendheid met films als De Schippers van de Kameleon, Kameleon 2, De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van ’63.

Setverslag
Terwijl in de geïmproviseerde tent de opnames bezig zijn, vertelt uitvoerend producent Nick Jongerius wat meer over de productie. “In Nederland werk je vaak met wat krappere budgetten, maar we willen geen compromissen maken. We willen ervoor zorgen dat het er uit ziet alsof het voor veel geld is gemaakt. Daarin kunnen Steven en ik elkaar heel goed vinden.”

Jongerius werkte al vaker samen met De Jong. Hij legt uit wat zijn werk met hem zo bijzonder maakt. “De producties van Steven zijn heel veel buiten en het heeft heel veel avontuur. Het heeft heel erg het buitenspeel-gevoel. Het is dan ook voor mij een avontuur om dat zo goed mogelijk te produceren. Een locatie als de Ruïne van Brederode moet je ook maar vinden. Dat soort uitdagingen in combinatie met de leuke verhalen zorgen ervoor dat ik er niet lang over hoef na te denken.”

Lees het gehele setverslag hier.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.