web analytics

Persconferentie 'Isabelle'

Reacties zijn gesloten

Al maanden houdt Halina Reijn de gemoederen flink bezig; voor haar hoofdrol in de film Isabelle van Ben Sombogaart moet ze flink wat afvallen. Vorige week kreeg de pers alle gelegenheid haar en overige cast- en crewleden vragen te stellen tijdens een speciaal belegde persconferentie.

Persconferentie Isabelle

Isabelle
Isabelle gaat over een mismaakte kunstenares (Tineke Caels) die gedreven door jaloezie de beeldschone actrice Isabelle (Halina Reijn) ontvoert. Er ontstaat een bloedstollende psychologische strijd tussen de twee vrouwen.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo, waarin het hoofdpersonage ontvoerd en uitgehongerd wordt. ‘Ik word heel goed begeleid,’ legt Reijn uit in het AD. Renée Zellweger volgde voor haar rol als Bridget Jones ook een speciaal dieet waardoor ze kilo’s aankwam. Christian Bale volgde dezelfde weg als Halina voor zijn rol in ‘The Machinist’. ‘Hij was heel fanatiek. Hij belandde uiteindelijk in een ziekenhuis. Zover wil ik het niet laten komen,’ vertelt de actrice.

Over de regisseur
Regisseur Ben Sombogaart (1947), veelvuldig Gouden Kalveren winnaar, genoot zijn opleiding aan de Nederlands Filmacademie. In de eerste jaren van zijn carrière regisseerde Sombogaart kinder- en jeugdfilms en -series zoals Mijn Vader woont in Rio (1989), Het Zakmes (1992) en Abeltje (1998). Met De Tweeling (2002) maakte hij zijn specifiek op het volwassen publiek gericht film. Naast een Gouden Kalf voor Beste Film werd De Tweeling genomineerd voor een Oscar.

Lees hier een uitgebreid profiel.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.