web analytics

Persconferentie 'Komt een Vrouw bij de Dokter'

Reacties zijn gesloten

Vorige week werd bekend dat de hoofdrollen in de film Komt een Vrouw bij de Dokter, naar de gelijknamige bestseller van Kluun, zullen worden gespeeld door Barry Atsma, Carice van Houten en Anna Drijver. Festival TV was aanwezig bij de persconferentie en sprak met enkele acteurs en schrijver Kluun.

 

 

Persconferentie ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’

 

Komt een Vrouw bij de Dokter
De bestseller ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’ verscheen voor het eerst in 2003 bij Uitgeverij Podium en was de debuutroman van Kluun. Inmiddels zijn er in Nederland 800.000 exemplaren van verkocht, een ongekend hoog aantal waarmee het de langstlopende titel op de bestsellerlijst is. Tevens werd de roman vertaald in 26 talen. In 2006 won ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’ de NS Publieksprijs.

 

Het boek, dat deels autobiografisch is, vertelt het verhaal van Stijn en Carmen. Een rijk en gezond stel. Ze hebben beiden een eigen bedrijf en zijn de trotse ouders van de eenjarige Luna. Aan geld en vrienden geen gebrek. Ze leven als God in Amsterdam. Totdat bij de mooie en optimistische Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Op slag verandert hun wereld in een rollercoaster-rit langs artsen en ziekenhuizen. De hedonistische Stijn gaat trouw mee naar Carmens chemokuren en bestralingen, maar stort zich ’s avonds in het nachtleven en op de vrouwen van Amsterdam, Miami en Breda.

 

Rechten
Eyeworks, het bedrijf van acteur, presentator en tv-producent Oerlemans, kocht twee jaar geleden de rechten. ”We hebben regisseurs benaderd, maar die hadden niks met het boek of die durfden er hun vingers niet aan te branden. Op een gegeven moment floepte ik eruit dat ik het wilde doen.”  Schrijver Kluun bemoeide zich in eerste instantie intensief met het script. ”Het is een roman, maar gebaseerd op wat ik heb meegemaakt. Ik vond het belangrijk dat het script daar recht aan doet.” Hij heeft zijn kindje inmiddels uit handen gegeven.

 

”Tuurlijk ben ik bang”, bekende Oerlemans donderdag. ”Het is een nieuw metier en ik realiseer me dat ik nog nooit een millimeter heb gedraaid, maar ik heb ook zoiets van: kom maar op. Ik heb er een goed gevoel bij en ik stort me er volledig in.”

 

Debuut
Komt een Vrouw bij de Dokter betekent dus het regiedebuut voor Reinout Oerlemans. “Ik dacht wel even ‘Arnie gaat een film maken'”, aldus Van Houten, doelend op het personage uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden dat Oerlemans jaren speelde. Na een gesprek op het strand in Los Angeles, de Amerikaanse stad waar Oerlemans tegenwoordig woont, durfde de Zwartboek-ster het wel aan.  “Hij heeft mij totaal overtuigd. Het is een risico voor iedereen, maar dat is alles wat je doet. En ik heb wel vaker met regisseurs aan hun eerste film gewerkt.”

 

Ook Atsma (Voetbalvrouwen) had eerst zo zijn bedenkingen. ”Maar na ons eerste gesprek had ik zoiets van ‘ik ben helemaal om’.” Kluun zelf bekijkt het nuchter: “‘Komt een Vrouw bij de Dokter’ betekende ook mijn debuut. Ik heb alle vertrouwen in Oerlemans.”

 

Oerlemans over de cast
“Het verhaal is zeer treffend omdat het de liefde en strijd tussen twee mensen beschrijft, waarvan het leven dramatisch overhoop is gegooid. Carice van Houten kan als geen ander de rol van Carmen neerzetten. Sterk en breekbaar tegelijk, mooi en krachtig ondanks haar strijd tegen kanker. Ik ben erg blij met Barry Atsma als Stijn, die de keiharde macho ook gevoel en liefde meegeeft. Het is een zeer uitdagende rol, die Barry op het lijf geschreven is. En Anna Drijver, die in de rol van Roos er niet in slaagt Carmen en Stijn uit elkaar te drijven, is mijn ideale Roos. Sexy, spannend, maar vooral trouw en liefdevol. Ik mag dus mijn regiedebuut maken met zo’n getalenteerde cast. Ik ben er waanzinnig blij mee.”

 

Komt een Vrouw bij de Dokter wordt in de zomer opgenomen in onder andere Amsterdam, Miami en Barcelona. De film draait naar verwachting vanaf 26 november in de bioscoop.

 

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie. 

 

Reacties zijn gesloten.