web analytics

Première 'De Eetclub'

Reacties zijn gesloten

Vorige week woensdag ging de film De Eetclub van Robert-Jan Westdijk feestelijk in première. Festival TV stond bij de rode loper en sprak met cast en crew.

Première De Eetclub

De Eetclub
Karen is met haar man verhuisd naar een rijke buurt in het Gooi en moet nog wennen aan de rustige omgeving. Als ze wordt uitgenodigd voor een maandelijkse eetclub is ze dolblij. Maar langzaam wordt duidelijk dat het comfortabele leven van haar nieuwe vrienden barst van de schijnheiligheid en verborgen geheimen.

Cast: Bracha van Doesburg, Halina Reijn, Thom Hoffman, Angela Schijf e.v.a.
Regie: Robert Jan Westdijk
Scenario: Marjan Lammers en Robert Jan Westdijk
Producent: Edwin van Meurs

Robert Jan Westdijk over De Eetclub
De Eetclub is een verfilming van een literaire thriller. Daardoor is het iets nieuws binnen mijn eerdere werk, een stap in een nieuwe richting. Ik heb veel geleerd tijdens het maken van deze film. Na al het harde werk is het een complete bioscoopfilm geworden die goed op z’n plek is gevallen. Er is gelukkig meer ruimte in de film dan alleen het plot. De kijkers moeten continu schakelen en nadenken. Dat vind ik mooi.”

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.