web analytics

Première 'Het Geheim'

Reacties zijn gesloten

Eind november ging de familiefilm Het Geheim in première. Festival TV was erbij en sprak met onder meer Theo Maassen, Daan Schuurmans en Joram Lürsen.

Première Het Geheim

Het Geheim
De achtjarige Ben is fan van een illusionist en wil ook graag zelf leren goochelen. Vader Koos en vriendinnetje Sylvie helpen mee met zijn act. Als Ben bij een verdwijntruc Sylvie niet meer terug kan laten verschijnen, begint er een spannend avontuur.

Cast: Thor Braun, Theo Maassen, Chantal Janzen, Daan Schuurmans, e.v.a.
Regie: Joram Lürsen
Scenario: Frank Ketelaar
Producent: Frans van Gestel

Visie van de regisseur
“Bij het maken van de film heb ik voor een stijl gekozen die je kunt omschrijven als opgetild realisme, geen sociaal-realistisch drama, maar ook niet het stripachtige fantasieland waar veel Disneyfilms zich in afspelen. Eerder een werkelijkheid zoals kinderen die beleven met een lichte uitvergroting van het realisme. Films als My Life as a Dog of Little Miss Sunshine zijn voorbeelden waar geloofwaardigheid en stijlvastheid hand in hand gaan en een mooi verhaal onopvallend gestileerd is. Daarnaast leek mij de effectiviteit in films als Home Alone een goed voorbeeld van films die grappig en invoelbaar tegelijk zijn. Het is daarom dat dit soort films een groot publiek aanspreken, en dat is wat ik met deze film voor ogen heb.”

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.