web analytics

‘De dag van morgen’ #5; maandag 1 oktober

Reacties zijn gesloten

In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ geven we een beknopt en selectief overzicht van het festivalprogramma van de komende dag. Welke films zijn er zoal te zien? Wat voor neven-evenementen zijn de moeite waard? En wat brengt de televisie ons met het oog op het Nederlands Film Festival? 

 

Stond vandaag de dramaserie Stellenbosch de hele dag in de spotlights, morgen is het de beurt aan de docuserie Allemaal Film, gepresenteerd door Jeroen Krabbé. In Louis Hartlooper Complex 3 en 4 wordt vanaf 14.00 uur – met pauzes tussendoor – de complete serie vertoond. De serie verschijnt in oktober op dvd. Vanzelfsprekend zit de dag weer vol gepland met de vertoning van allerlei films, hieronder een aantal aanraders.

 

Turks Fruit van regisseur Paul Verhoeven wordt in het kader van de Canon van de Nederlandse Film weer een aantal maal op het witte doek vertoond. De eerste vertoning vindt morgen plaats om 16.15 uur in Rembrandt 1.

 

In Rembrandt 2 start men om 14.00 uur met de vertoning van vier films van Bert Haanstra. Om twee uur is het de beurt aan Rembrandt, schilder van de mens en Bij de Beesten af, om kwart over vier volgen tenslotte Zoo en Alleman.

 

Peter Heerschop presenteert om 19.30 uur in Rembrandt 2 zijn keuze: Abel, van Alex van Warmerdam. Op datzelfde tijdstip gaat in Rembrandt 1 de nieuwe film van Mijke de Jong, Tussenstand, in première.  

 

Een andere film die haar première beleeft is Vivere, van Angelina Maccarone. Deze film, uit 2006, draait in het Foreign Affairs programma en bevat rollen van onder andere Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber. Te zien in Louis Hartlooper Complex 1 om 19.30 uur.

 

Andere films
Maar er is nog meer interessants te zien morgen. Hieronder een greep uit het complete programma:

 

– Flodder, Rembrandt 1 om 14.00 uur.
– The Bird can’t Fly, Louis Hartlooper Complex 1, 11.45 uur.
– Als Twee Druppels Water, Rembrandt 3, 20.00 uur.
– Films en performance Paul en Menno de Nooijer, Hoogt 1, 20.00 uur.
– Kort! 2007, Rembrandt 3, 22.15 uur.

 

Talkshows, events en televisie
De dag wordt zoals gewoonlijk ‘afgesloten’ met de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk in het Festivalpaviljoen om 22.30 uur. Op televisie moeten we het morgen enkel stellen met het NFF journaal, om 23.50 uur op Nederland 2.

 

Voor een compleet programma-overzicht en de mogelijkheid kaarten te bestellen kunt u terecht op de site van het Nederlands Filmfestival: filmfestival.nl. Recensies van de films zijn te vinden via de homepage van onze NFF 2007 special.

Reacties zijn gesloten.