web analytics

De Dag van Morgen: Dinsdag 30 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

 

Pieter Kuijpers is vandaag te gast bij Eten bij de Bios, waar Jan Eilander mensen interviewt aan de hand van enkele filmfragmenten. ’s Avonds bij de talkshow zal het lastig zijn een plaatsje te krijgen, aangezien door de jury de Gouden Kalf nominaties bekend gemaakt zullen worden. Hiervoor zijn geen gasten ingepland, maar wordt er al improviserend gepraat met mensen die genomineerd zijn en de teleurgestelde mensen die op meer gehoopt hadden.

 

 

Een greep uit het programma van de dag:

 

Nadat zondag al de korte films uit de ene One Night Stand reeks in een marathon-vorm te zien waren, wordt het vandaag nog eens dunnetjes overgedaan. Het is nu niet meer mogelijk om alles achter elkaar te zien, maar zowel om 14.00 als om 19.30 heb je de mogelijkheid om een blok van drie films te gaan bekijken.

 

In de reeks Poortwachters en Hemelbestormers om 16.15 zijn vandaag Suicideholiday – van regisseur David Verbeek – en Guernsey – van regisseuse Nanouk Leopold – te zien. Nadien zal een gesprek met beide makers plaatsvinden.

 

Om 20.00 is de nieuwste (en tevens laatste, als we de nieuwsberichten moeten geloven) film van regisseur Pim de La Parra te zien. Het Laatste Verlangen is een documentaire/fictiefilm waar Pim de La Parra wordt gevolgd door een documentaire maakster terwijl hij werkt aan een historisch drama.

 

Na de première van zondag zijn nu om 22.15 de tien nieuwe films in de NPS Kort! reeks te zien. NPS Kort! is een jaarlijks initiatief van o.a. de NPS en het filmfonds, om nieuwe en bewezen filmmakers een kans te geven een korte film te maken.

  

Film van de Dag 

  

De Komst van Joachim Stiller

 

Helaas heeft Harry Kümel al ruim 15 jaar geen film meer afgeleverd, maar medio jaren ’70 was hij een van de meest vernieuwende en talentvolle filmmakers der lage landen.  Ondanks dat het hier helaas de korte versie betreft, is dit een bijzondere kans om deze vierde speelfilm van de Belg op het witte doek te zien. De film verhaalt hoe Freek Groeneveld en Simone Marijnissen in de mysterieuze greep komen van Joachim Stiller, een vreemde man die steeds in een andere gedaante op verschillende manieren hun leven beïnvloedt. Stilaan wordt duidelijk dat de ogenschijnlijk slechte bedoelingen van Stiller niets minder dan de gerichte daden van een Messiasfiguur zijn.

Reacties zijn gesloten.