web analytics

De Dag van Morgen: Maandag 29 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

 

Om 17.45 uur ontvangt Jan Eilander Maria Peters in het festivalpaviljoen. Er kan gratis aangeschoven worden, met of zonder eten. Matthijs van Nieuwkerk sluit traditioneel de avond af met de talkshow, dit keer o.a. met Syb van der Ploeg (Die De Dream van regisseur Pieter Verhoeff uitkoos als zijn keuze film) en documentairemaakster Hedy Honigman, wiens documentaire El Olvido meedingt naar een Gouden Kalf voor beste documentaire.

 

 

Een greep uit het programma van de dag:

 

Vandaag lijkt het een beetje de dag van de ‘oudere’ films. In de “Nederland in 12 moorden reeks” zijn vandaag o.a. 06/05, Bloedbroeders en Van God Los te zien, allen beginnend om 14.00 uur.

 

Om 16.00 lijkt de keuze ook lastig. Zowel Simone van Dusseldorp’s Diep als Mijke de Jong’s Tussenstand zijn te zien. Diep vanwege de rol van Gast van het Jaar Monic Hendrickx en Tussenstand in het kader van Poortwachters en Hemelbestormers. Vóór Tussenstand zal de filmacademie eindexamenfilm Een Ingewikkeld Verhaal Eenvoudig Verteld – van regisseur Jaap van Heusden – te zien zijn. Achteraf vindt er een nagesprek met de makers plaats.

 

Vandaag opnieuw een “De Keuze van…” film. Dit keer mocht de Friese zanger Syb van der Ploeg een film laten zien en zijn keuze is gevallen op De Dream, van regisseur Pieter Verhoeff. Na de vertoning zal er een gesprek volgen, waar Syb praat met cast en crew. O.a. Pieter Verhoeff en Peter Tuinman zullen hierbij aanwezig zijn.

 

De Belgen zijn mondjesmaat aanweizg op het festival; vanaf 20.00 kan er geken worden naar Los, van Jan Verheyen, de regisseur van o.a. Team Spirit en Vermist. Na Los is Linkeroever, een horrorfilm van regisseur Pieter Van Hees te zien.

 

Film van de Dag 

  

El Olvido

 

Het zal weinig voorkomen dat – voornamelijk – documentaire maakste Hedy Honigman geen film op het Nederlands Filmfestival heeft draaien. Na het succes van Forever twee jaar geleden, lijkt er nu opnieuw een kans voor in ieder geval een Kalf nominatie voor Honigman’s nieuwe film El Olvido. De film – die Vergetelheid betekent – gaat over Lima, de hoofdstad van Peru, waar verschillende levensverhalen voorbij komen en zo een schets van een volk gemaakt wordt, dat eigenlijk vergeten wordt. Een mooie film, vol persoonlijke verhalen en mooie anekdotes.

Reacties zijn gesloten.