web analytics

DVD van de maand: S1ngle (seizoen 3)

Reacties zijn gesloten

Al drie seizoenen lang is S1ngle een enorme hit op de commerciële televisie. Het derde seizoen van deze komische serie, een bewerking van de strips van Hanco Kolk en Peter de Wit, is nu verkrijgbaar op DVD.

S1ngle
S1ngle is oorspronkelijk een stripreeks van Hanco Kolk en Peter de Wit over drie vrijgezelle vrouwen – Fatima, Stella en Nienke – die worstelen met hun bestaan. Ze klampen zich daarom snel vast aan wat zij in hun lijfbladen Viva, Marie-Claire en Elegance lezen. Ondanks hun verschillende ideeën over mannen, relaties en het leven gaan ze veel met elkaar om. Zo wacht de blonde Fatima altijd op haar prins op het witte paard, de stoere Nienke op een echte man en neemt Stella elke man die ze tegenkomt.

De serie
De hoofdrollen in S1ngle, geproduceerd door Four. One Media voor Net5 televisie, worden gespeeld door Bracha van Doesburgh (Fatima), Katja Schuurman (Stella) en Eva van der Gucht (Nienke). Bijrollen worden vertolkt door onder andere Myranda Jongeling, Thomas Schoots, Edwin de Vries en Hylke van Sprundel. De afleveringen worden afwisselend geregisseerd door Anne de Clercq en Job Gosschalk.

Het eerste seizoen van de serie werd uitgezonden in het najaar van 2008. Seizoen 2 volgde van april tot juni 2009. Het derde seizoen liep van eind maart tot begin juni 2010. Volgend jaar volgt een vierde seizoen. De serie is inmiddels ook te zien in België en Duitsland.

Katja Schuurman over haar rol
‘Ik lijk echt totaal niet op mijn personage. Stella is nogal heftig, chagrijnig en hard. Keihard recht voor z’n raap. Ze is zo ontzettend wild. Ze gaat zeven stappen  verder dan ik ooit ben gegaan.” En dat maakt het voor de actrice alleen maar leuker om te spelen. “Ik vind het juist zo gaaf dat ik van Stella een heel naar wijf kan maken, maar wel eentje waar je hopelijk van houdt. In Goede Tijden, Slechte Tijden en Costa was ik bijvoorbeeld heel braaf. Dit is een totaal andere rol.’ (Katja Schuurman, Interview Ze.nl 15-03-2009)

Seizoen 1
‘Ondanks dat S1ingle wat opstartproblemen kent, groeit naarmate de serie vordert – wanneer de personages zich continue blijven ontwikkelen en de karakters steeds gelaagder worden – de betrokkenheid bij de kijker. Hoewel op scriptniveau niet elke grap even sterk werkt, weet de serie vooral qua sfeer en de juiste lichte toon te imponeren. Dit is vooral de verdienste van het fijne trio in de hoofdrol, het vrolijke production design en de feilloze technische kant van de serie. Zowel de vlotte montage, als de sfeervolle muzikale ondersteuning en beelden zorgen ervoor dat de serie toegankelijk is voor een breed publiek.’ (volledige bespreking)

Seizoen 2
S1ngle weet als geen ander de juiste snaar te raken. De steevast terugkerende, juist gedoseerde uitspraken en handelingen die kenmerkend zijn voor de personages zorgen voor een constante glimlach op het gezicht van de kijker, die al weet waar een bepaald betoog of bepaalde situatie in gaat eindigen. De weg hier naartoe is echter vaak onvoorspelbaar, waardoor het plezier op meerdere niveaus te vinden is.’ (volledige bespreking)

DVD details S1ngle (seizoen 3)
In het derde seizoen van de succesvolle serie van Nederlandse makelij vinden er heel wat verschuivingen plaats op het gebied van de liefde. Zo krijgt Fatima, die haar singlestatus al een tijdje geleden vaarwel heeft gezegd, opeens hevige last van vrijheidsdrang. Stella daarentegen is steeds vaker bang om alleen over te blijven. Ze is de korte, onstuimige relaties meer dan zat. Nienke besluit juist dat het tijd is om haar liefdesleven aan te pakken en gaat volop achter de mannen aan. Wat betekenen al deze veranderingen voor de dames? En vooral: wie stapt er uiteindelijk in het huwelijksbootje en wie blijft er single?

Speelduur
ca. 300 minuten
Distributie
Dutch Film Works
Release datum DVD
8 juni 2010
Verpakking
Digipack met kartonnen slipcase
Regio
2
Beeld
Anamorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen