web analytics

HAFFTube

Reacties zijn gesloten

HAFFTube is de internationale webcompetitie voor animatiefilms van maximaal vijf minuten. Zeven Nederlandse animaties zijn bij de laatste vijftig geëindigd.

1.00
HKU-student Thijs Viegers verkent het luchtruim van de 2D-animatie met zijn film 1.00. Zijn hoofdpersoon heeft duidelijk haast om de wereld te redden, of alleen zijn eigen hachje? Viegers maakte deze animatie in zijn eerste jaar.

The Chicken vs. the Egg
Ziehier het antwoord op de vraag wat er eerder was, de kip of het ei. Mooie cut out ogende animatie met swingende soundtrack. Klaas Lageveen is animator en grafisch ontwerper. Van commercieel artwork, tot artistieke eigen producties, Lageveens animatiestudio Werp maakt het allemaal.

City of Lights
3D animatie waarin de nachtelijke stad in beeld wordt gebracht. Van abstracte lichten tot herkenbare gebouwen, de hele wereld in één futuristische stad. De muziek impliceert slechts een romantische weergave van de verlichte stad (nu en in de toekomst) tot doel te hebben. Deze film van Teun van der Zalm dong vorig jaar al mee in de studentencompetitie van het HAFF.

Droomwevers: ijsbeer
Deze sadistische ijsbeer wil slechts hondeweer in de 2D-computeranimatie van Niels Beekes, oftewel Aniforce. Een andere kijk op Antartica voor kinderen.

Eat My Pussy Blues R18+
Roodkapje voor volwassenen met de rollen omgedraaid. Wie eet wie op, en wie verkleedt zich als wie in deze film van de Finse poppenanimator Leevi Lehtinen. Hij is momenteel deelnemer van het artist in residence-programma van het Niaf en maakte deze animatie in 4,5 dag tijd in het kader van een workshop van animator Andreas Hykade.

Graffiti Land and Motorhead
Originele manier om geschiedenis en haar cult-iconen in anderhalve minuut weer te geven, namelijk in een soort rollercoaster-ride langs een graffitimuur. Enigszins willekeurig en onnavolgbaar, waardoor de film niet helemaal tot de verbeelding spreekt. Maker Bram Leegwater heeft een graffiti-achtergrond en geeft nu les in tekenen.

De rookshow
Als onderdeel van zijn afstudeerproject op de HKU maakte Gino Hoiting deze clip bij het nummer Smoke, Smoke, Smoke van Tex Williams. De clip is een compilatie van 9 handgetekende animaties in een loop.

Wie, wat, waar
Van 1 september tot 15 oktober was het mogelijk om je animatie aan te melden voor de competitie. De eerste 10 dagen werden er steeds 5 films toegevoegd aan de HAFFTube, tot het maximum aantal films van vijftig was bereikt. Vervolgens werden er dagelijks films weggestemd door de medewerkers van het HAFF om ruimte te maken voor nieuwe films. De uiteindelijke selectie is voorgelegd aan de animatoren die met hun film geselecteerd zijn voor de competitie van onafhankelijke korte films. De door hen gekozen winnaar wordt bekend gemaakt op de openingsavond, woensdag 4 november, en wordt uitgenodigd het hele festival bij te wonen.

Reacties zijn gesloten.