web analytics

Lekker roddelen bij De Talkshow

Reacties zijn gesloten

De dagelijkse talkshow is niet meer weg te denken van het Nederlands Film Festival. Jarenlang werd er onder het genot van een drankje veel gelachen, gescholden en geroddeld aan tafel bij onder anderen Matthijs van Nieuwkerk en Claudia de Breij. De sfeer in het tot de nok gevulde festivalpaviljoen was altijd los, ontspannen en informeel. Of dat op de nieuwe locatie (de Stadsschouwburg) ook zo is, is nog even afwachten. Geniet hier na van drie memorabele momenten uit De Talkshow.

3. Onvrede over de Gouden Kalveren-nominaties
Traditiegetrouw worden de nominaties van de Gouden Kalveren bekend gemaakt tijdens de dagelijkse talkshow. Genomineerden komen triomfantelijk naar voren, teleurgestelden sluipen veelal stiekem de zaal uit. Maar het kan ook anders, zo bewezen onder anderen Martin Koolhoven en San Fu Maltha. Eerstgenoemde stak, samen met acteur Frank Lammers, in 2006 – niet geheel vrij van alcohol – zijn kritiek op de jury niet onder stoelen of banken. Maltha heeft inmiddels tijdens meerdere edities van zich laten horen, met als hoogtepunt zijn tirade tegen  Juryvoorzitter Pieter Broertjes in 2010 na bekendmaking van de nominaties voor de Gouden Kalveren. Maltha noemde Broertjes ‘blind en doof’ en verweet hem geen verstand van film te hebben.

2. Huub van der Lubbe doet boekje open over Peter-Jan Rens
In 2008 schoof zanger en acteur Huub van der Lubbe aan om te praten over zijn keuzefilm uit het programma-onderdeel ‘De keuze van …’. Natuurlijk werd er tijdens het interview ook een zijsprongetje gemaakt naar het acteerverleden van de zanger van De Dijk. Naast rollen in De Aanslag (1986) en De Bunker (1992) was hij onder meer samen met kindervriend Peter-Jan Rens ook te zien in de Jan Wolkers Brandende Liefde (1983). Een film waar hij liever niet aan herinnerd wordt. Tijdens de talkshow op 28 september liet hij zijn licht schijnen over de flop en dan met name over Rens en diens ‘falende penis’.

1. ‘Een kutfilm van twee vieze oude mannen’
Hoewel bovenstaande anekdote minstens zo hilarisch was, is het interview met Alex van Warmerdam dat plots een even harde als amusante tirade over Paul Verhoevens Zwartboek werd het bekendst. ‘Ik heb me daar in interviews heel netjes over gedragen, maar ik vond het echt een kutfilm van twee vieze oude mannen. Echt waar. Ik vond hem ook heel slecht, die man kan ook helemaal niet filmen. De film heeft helemaal geen focus en is totaal ongeloofwaardig. Nazi’s in te ruime pakken … je kunt veel over Nazi’s zeggen, maar de uniformen zaten perfect.’ Bekijk de volledige, bijna vijf minuten durende tirade tijdens de talkshow op het NFF van 2006 in het filmpje hieronder.