web analytics

Première 'N Beetje Verliefd

Reacties zijn gesloten

“Première van de kerstkomedie met spierballen”

Maandag 11 december ging in Bioscoop City te Amsterdam de romantische feel-good komedie ‘N Beetje Verliefd in première. Deze nieuwe speelfilm van regisseur Martin Koolhoven vertelt het verhaal van Opa Thijs en zijn kleinzoon Omar. De eerste is een zestigjarige weduwnaar die een tweede kans krijgt in de liefde, de tweede worstelt letterlijk en figuurlijk met de perikelen die de liefde met zich meebrengt.

Première ‘N Beetje Verliefd
Voor bioscoop City zoals wij die kennen, betekent de première van ‘N Beetje Verliefd de laatste in een lange traditie: begin volgend jaar gaat deze Pathé bioscoop op de schop. Nog één keer wordt er flink uitgepakt om de cast en crew, Bekende Nederlanders en andere gasten te ontvangen.

Voor de sfeervolle bioscoop gelegen aan het Kleine Gartmanplantsoen ligt niet alleen de rode loper te wachten op de eerste bekende Nederlanders, ook de inmiddels gearriveerde pers staat klaar om wat mooie plaatjes te schieten of een praatje te maken met de beroemdheden.

Bekende Nederlanders
Zoals gebruikelijk arriveren de eerste BN’ers ook deze keer ruim een kwartier later dan gepland. Sem Veeger (hoofdrolspeelster in Afblijven) arriveert als eerste, maar wordt door bijna niemand opgemerkt. Een ander uiterste vormt Victoria Koblenko, die de rode loper behendig omzeilt en via een – naar het zich laat aanzien – van tevoren bedachte vluchtroute zo snel mogelijk naar binnen verdwijnt.

Rond half acht begint de stroom BN’ers eindelijk goed op gang te komen en is het af en toe dringen voor de genodigde gasten om naar binnen te komen. Onderweg naar Morgen actrice Petra Kachelland (links) arriveert samen met tegenspeler Gurkan Kucuksentruk. Na een aantal interviews te hebben gegeven, nemen ze ook ruim de tijd om te poseren voor de fotografen. Ook andere zogenaamde ‘commerciële’ gezichten bleken wel warm te lopen voor de kennismaking met de nieuwe film van Koolhoven. Chris Silos, Jim Bakkum en Arie Boomsma arriveren niet veel later op de loper.

Dat het met het acteertalent in Nederland wel goed zit, bewees Melody Klaver afgelopen jaar met haar rollen in Diep en Langer Licht. Stralend poseert ze voor de fotografen en gunt ze iedereen ruim de tijd om een mooi plaatje te schieten. Op haar hoofd pronkt de Tudor Award voor beste actrice die ze vorige maand won in Genève voor haar rol van Heleen in Diep.

Ook Victor Löw en zijn vrouw nemen uitgebreid te tijd om de toegestroomde pers te woord te staan. Löw, bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol in de actie-thriller Lek, heeft het zelfs érg goed naar zijn zin: regelmatig klinkt zijn aanstekelijke lach boven al het tumult uit.

De cast en crew
Het echte wachten is zoals altijd op de cast en crew van de film. Na enige tijd betreden eindelijk regisseur Martin Koolhoven, hoofdrolspelers Yes-R, Ad van Kempen en een aantal bijrolacteurs en -actries de loper. Helaas ontbreken de Vlaamse “chick” Geert de Jong en ‘Vonne’, in het dagelijks leven Plien van Bennekom. Van Bennekom zit momenteel hoogzwanger thuis en moest de première helaas aan zich voorbij laten gaan. Vooral Yes-R zorgt door zijn opvallende outfit voor een flitsende en vlotte verschijning. Natuurlijk moeten ook de cast- en crewleden even hun zegje doen voor de camera’s. Even later zijn de fotografen dan eindelijk aan de beurt.

Yes-R deed eerder al auditie voor de film Het Schnitzelparadijs van Martin Koolhoven, maar werd toen nog te licht bevonden. Dit keer was het voor Koolhoven echter van meet af aan duidelijk dat Yes-R de rol van Omar, de kleinzoon van Opa Thijs, moest gaan vervullen. Omar is een echte tienerjongen die verliefd is op de Turkse Meral. Om met haar om te mogen blijven gaan, moet hij strijden met haar broer in een partijtje onvervalst Turks olieworstelen (“hetzelfde, maar dan met olie”).
Ad van Kempen is vooral bekend door zijn toneel- en theaterrollen en zijn rol in 06 van wijlen Theo van Gogh. De laatste jaren speelde Van Kempen kleine rollen in films als Loenatik de Movie en Jacky en was hij op televisie onder andere te zien in Van Speijk en Spoorloos Verdwenen. In ‘N Beetje Verliefd speelt hij de rol van Opa Thijs, die een tweede kans krijgt in de liefde en zijn kleinzoon Omar helpt het worstelen onder de knie te krijgen.
Fatma Genc is een nieuweling op het witte doek. Ze debuteerde in de televisiefilm Absolutely Positive en maakt met haar rol van Meral in ‘N Beetje Verliefd haar debuut in de Nederlandse bioscopen. Meral is het Turkse meisje waarvoor Omar de worstelring betreedt.

Huldiging
Nadat iedereen tevreden was met de geschoten plaatjes, worden we verzocht plaats te nemen in de zaal. Als we onszelf genesteld hebben, zorgt Jacques Goderie voor een welkomswoord. De producent wordt naar voren geroepen en wenst ons allen veel plezier met de film. Tijdens de film zit de sfeer er goed in: er wordt vaak flink wat gelachen en af en toe klinken er zelfs kleine applaussalvo’s uit het publiek. Na afloop klinkt er tweemaal een luid applaus en worden de cast en crewleden uitgenodigd om op het podium plaats te nemen. Regisseur Koolhoven arriveert als eerste, gevolgd door de castleden. Als producent Wilant Boekelman daarna een aantal crewleden één voor één naar voren wilt roepen en ons verzoekt pas te klappen als iedereen er is, buldert de enthousiaste regisseur komisch door de microfoon dat we ‘gewoon meteen moeten klappen, dan kunnen we ook sneller gaan zuipen! En bedankt iedereen!’

Recensie
Het generatieverschil tussen Thijs en Omar leidt tot een aantal hartverwarmende scènes, waarin er tevens genoeg te lachen valt. Dit laatste is voornamelijk de verdienste van scenarist Maarten Lebens, die – vooral in het begin – voor veel vlotte en komische dialogen zorgt. Gecombineerd met de altijd sterke regie van Koolhoven blijft het tempo hierdoor vrij hoog. Toch weten de twee het tempo er niet de hele tijd in te houden en dit is vooral te wijten aan de gekozen vertelstructuur.

Onze complete recensie van ‘N Beetje Verliefd kunt u hier vinden.

RCV Entertainment brengt de film met ingang van 14 december uit in 55 bioscopen.

‘N Beetje Verliefd (2006)
Regie: Martin Koolhoven
Scenario: Maarten Lebens
Producent: Waterland Film & TV
Camera: Menno Westendorp
Muziek: Martijn Schimmer, Yes-R
Met: Ad van Kempen, Geert de Jong, Yes-R, Tjitske Reidinga, Plien van Bennekom, Sabri Saad El-Hamus, e.v.a.
Taal: Nederlands
Duur van de film: 85 minuten / Kleur
Distributie: RCV Entertainment
Te zien vanaf: 14 december

2 gedachten over “Première 'N Beetje Verliefd

Reacties zijn gesloten.