web analytics

Tuschinski Award: Transhuman

Reacties zijn gesloten

De korte documentaire Transhuman van Titus Nachbauer is vandaag een van de eindexamenfilms die te zien is in het programma-onderdeel ‘Dag van de makers van morgen’. De film maakt tevens kans op de Tuschinski Award in de categorie regie.

Transhuman
Transhuman is een korte documentaire van Titus Nachbauer, die met deze film afstudeerde aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, over een groep transhumanisten. Dit zijn mensen die de dood niet als een vanzelfsprekendheid zien, maar de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan proberen te doorbreken.

De ondervraagde personen en wetenschappers in deze documentaire willen hun hersenen bijvoorbeeld uploaden in een computer, of software ontwikkelen waarmee ze kopieën van zichzelf kunnen maken. Deze recente vorm van speculatieve filosofie krijgt steeds meer aandacht door de voortschrijdende en grensverleggende technologishe mogelijkheden. Transhuman levert even interessante als wilde ideeën op, en roept om een verdere uitdieping van het onderwerp.

De dag van de makers van morgen
De beste afstudeerfilms van de lichting 2010-2011. Dit evenement is toegankelijk voor publiek en professionals. Blijf na de laatste eindexamenfilm even zitten, dan worden de drie studentenprijzen uitgereikt: de Tuschinski Award, de Dioraphte Stimuleringsprijs en de de NVS Producenten Award. Transhuman dingt mee voor een Tuschinski Award voor beste regie.