web analytics

Column: Heeft Paul van der Oest ‘Koning van Katoren’ nog niet achter zich gelaten?

Reacties zijn gesloten

Het Nederlandse filmnieuwtje van deze lome tweede Pinksterdag is het bericht dat Paula van der Oest het boek van Lucia de B. gaat verfilmen.

Meerdere websites melden verder dat Van Der Oest eerst de verfilming van Koning van Katoren moet afronden. Tot dusver louter goed nieuws. Koning van Katoren is een van mijn favoriete kinderboeken, ik wacht al tijden tot die verfilming er nu eens komt. Maar wacht eens… volgens IMDB  is de regie in handen van Ben Sombogaart. Hij nam in augustus vorig jaar de regie van Van Der Oest over. Waarom, dat wilde niemand zeggen.

Regisseur Ben Sombogaart met de hoofdrolspelers van Koning van Katoren

Waarom zou Van Der Oest nu nog steeds een verfilming moeten afronden die ze bijna een jaar geleden uit handen gaf? Begin maar met die Lucia de B.-film, zou ik zeggen (no pun intended). Of mis ik iets?

Update: De journalist in kwestie geeft aan dat hij zich meende te herinneren dat Van Der Oest Koning van Katoren regisseert, en dat hij door haast verzuimd heeft om het te checken. Het is inmiddels verbeterd. Interessant dat andere websites zulke berichten weer klakkeloos overnemen.