web analytics

Column: Televisietip: De gelukkige huisvrouw (en nog 5 medische filmsuggesties voor RTL 4)

Reacties zijn gesloten

RTL 4 zendt 24 Uur Tussen Leven en Dood niet meer uit en dus valt er een gat in de woensdagavondprogrammering. Op woensdag 7 maart vult de zender dat op met de tvpremière van De gelukkige Huisvrouw. Dat is een behoorlijk geslaagde, dramatische, verdrietige en nare film over een horrorbevalling en een postnatale depressie. Het lijkt alsof RTL 4 dacht: wat kunnen we nu eens uitzenden dat waar gebeurd is, veel tranen oproept, zijdelings iets met de medische wereld te maken heeft en waaraan een flinke hoeveelheid tangen en bloed  te pas komt? Tsjakka.

Een paar suggesties voor de komende weken:

1) Turks Fruit – vanwege kanker, seks en ‘een deurtje in m’n hoofd’

2) Komt een Vrouw bij de Dokter – kanker, seks en ‘mama, ik vind het helemaal niet leuk dat je doodgaat’

3) Simon – kanker, euthanasie en ‘daar maken wij geen tissue van’

4) Ja Zuster, nee Zuster – voor de lach bij de traan

5) Doodslag – fijn, nog een première. Goed bezig, RTL!

Jammer voor de televisiekijkers dat Achtste-Groepers huilen niet nog steeds als een razende gaat in de bioscoop. Wat worden er trouwens idioot veel films over kanker gemaakt in Nederland, zeker in verhouding tot het aantal films over aids, longemfyseem en amputaties. Maar dat terzijde.

2 gedachten over “Column: Televisietip: De gelukkige huisvrouw (en nog 5 medische filmsuggesties voor RTL 4)

  1. Idioot veel films over kanker??? Het kunnen er niet genoeg zijn! Weet je wel hoevho”idioot veeleelheid

  2. Idioot veel films over kanker??? “idioot” veel mensen krijgen de diagnose kanker, waaronder zo’n 500 kinderen per jaar. Er kunnen mij niet genoeg films en programma’s over gemaakt worden of over wat voor ernstige andere aandoening dan ook. Het zorgt voor bewustwording in de maatschappij over de impact die deze ziektes hebben binnen een gezin en dat er nog veel meer gedaan moet worden ter voorkoming en genezing van. Idioot vindt ik niet zo’n chique woordjes van u.
    J

Reacties zijn gesloten.