web analytics

Column: Zelf filmprogrammeurtje spelen: Rabat in Eye

Reacties zijn gesloten

Ook toevallig. Een week nadat ik iets roeptoeter over zelf filmprogrammeurtje spelen, lanceert Amstelfilm een bètaversie van We Want Cinema. Op de website kun je een film kiezen uit de catalogus (momenteel duizend titels) en een event aanmaken in een van de aangesloten bioscopen. Zijn er genoeg gegadigden, dan heb je je eigen bioscoopvertoning.

Daar zit hem ook meteen de moeilijkheid. Ik heb twee events aangemaakt en geliked op Facebook, maar tot nu toe loopt het niet echt storm. Ik kan mijn Facebookvrienden praktisch hóren denken: ’19 juni? Moet ik nu al bepalen of ik op 19 juni om 17 uur in de Uitkijk wil zitten? Voor een documentaire? En daar moet ik dan nu al een kaartje voor kopen?’ Mijn Facebookvrienden willen eerst weten of Oranje die dag speelt, of dat de zon schijnt.

Maar misschien zijn andere mensen heel anders. Daarom heb ik bij wijze van experiment nog een derde vertoning geprikt, van een Nederlandse film uiteraard. Wie gaat er op maandag 25 juni om 19.00 uur mee naar Rabat, in Eye? Wel van te voren een kaartje kopen via deze link, anders werkt het dus niet. Is de animo te klein, dan krijg je je geld terug. Ik ben heel benieuwd!