web analytics

Geknipt #114: Pak de regie!

Reacties zijn gesloten

Internet herbergt een schat aan (vergeten) materiaal. Niet alleen op Youtube staat het bol van de filmpjes uit of over films en televisie, ook in de archieven van de diverse omroepen en allerlei fansites is enorm veel audiovisueel materiaal te vinden. Omdat het vrijwel onmogelijk is om dit in uw eentje te ontdekken, presenteert NeerlandsFilmdoek de rubriek ‘Geknipt’, waarin we wekelijks een filmpje zullen selecteren. Deze week achter de schermen bij de grootse NFF reclamestunt Pak de Regie!

Geknipt #114: Achter de schermen bij Pak de Regie: Onder Controle

Op maandag 6 augustus kon het publiek via Twitter een live thriller regisseren. Onder het motto “Pak de regie!” riep het Nederlands Film Festival iedereen op om mee te doen aan ’s werelds eerste live speelfim: Onder Controle. Acteurs waaronder Tygo Gernandt, Halina Reijn, Victor Löw, Hanna Verboom, Gaite Jansen en Marcel Musters volgden de aanwijzingen van de twitteraars op. Op filmfestival.nl en UPC Kanaal 12 kon Nederland de speelfilm via een HD livestream volgen.

Een uitgebreide filmcrew ging voor het eerst de uitdaging aan van een live meercamera registratie van een speelfilm. Via mobiel of computer kon het publiek een eigen bijdrage leveren. Dat twitterde massaal met hashtag #nff2012. Een redactie selecteerde de sterkste tweets, regisseur Martijn de Jong gaf deze door aan de acteurs – via draadloze oortjes – en de cast volgde de regieaanwijzingen van het publiek op.

Uit de mooiste scènes van deze live productie wordt de uiteindelijke commercial gemaakt voor de 32e editie van het Nederlands Film Festival. Woedend! heeft als reclamebureau in opdracht van het Nederlands Film Festival het concept voor deze campagne ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wefilm.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Jouw films, jouw festival.