web analytics

Geknipt #5

Reacties zijn gesloten

Internet herbergt een schat aan (vergeten) materiaal. Niet alleen op Youtube staat het bol van de filmpjes uit of over films en televisie, ook in de archieven van de diverse omroepen en allerlei fansites is enorm veel audiovisueel materiaal te vinden. Omdat het vrijwel onmogelijk is om dit in uw eentje te ontdekken, presenteert NeerlandsFilmdoek de rubriek ‘Geknipt’, waarin we wekelijks een filmpje zullen selecteren. Deze week een greep uit de videoclips die Martin Koolhoven maakte.

Geknipt #5: Videoclips Martin Koolhoven
Een aantal Nederlandse regisseurs houdt zich buiten speelfilms geregeld bezig met het maken van commercials. Martin Koolhoven heeft buiten reclames ook flink wat videoclips gemaakt. De regisseur liet met zijn speelfilms zien veel verschillende genres aan te kunnen. Maar ook Koolhoven heeft ooit ‘foute’ dingen gemaakt.

Zo maakte hij videoclips voor Hakkûhbar, de gabberparodie met o.a. Ruben van der Meer. Voor de liefhebbers maakte hij ook nog de film Hakkûhbar – Vet Heftig, een soort gabberversie van This is Spinal Tap. Voor een korte indruk van Hakkûhbar, zie hier De Gabbersaurus.

Ook nu houdt Koolhoven zich nog bezig met muziekvideo’s. Hij regisseerde bijvoorbeeld een aantal clips van The Opposites, zoals deze hierboven.

Heeft u suggesties voor de rubriek ‘Geknipt’, mail deze dan naar info@neerlandsfilmdoek.nl.