web analytics

Eerste beelden nieuwe Nederlandse films

Reacties zijn gesloten

Direct na Komt een Vrouw bij de Dokter stortte Carice van Houten zich vol overgave op de opnames van De gelukkige Huisvrouw, naar het gelijknamige boek van Heleen van Royen. Op het totaalplaatje moeten we nog even wachten, maar de trailer is inmiddels gelanceerd. Evenals die van de telefilm Kom niet aan mijn Kinderen, die vanaf 6 mei in de zalen te zien zal zijn.

15 april: De gelukkige Huisvrouw
Carice van Houten speelt de hoofdrol in deze verfilming van Heleen van Royens debuutroman over een vrouw die zich door haar echtgenoot laat overhalen een kind te nemen. Ze blijkt echter nog vol te zitten met onverwerkte trauma’s en kan niet goed voor de baby zorgen. Verder met o.a. Waldemar Torenstra, René van ‘t Hof, Jaap Spijkers en Marcel Hensema. Speelfilmdebuut van regisseuse Antoinette Beumer (See you in Vegas, Willemspark).

Profiel Carice van Houten | Anouk zingt titelsong | Bekijk twee scènes op filmsite

Producent Hans de Weers over de film
“Het verhaal is zeer treffend omdat iedere vrouw, jong en oud, wel iets erin herkent. De schrijvers Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan hebben een goede prestatie geleverd door zo’n krachtig script af te leveren waar niet alleen de humor en ironie vanaf druipt, maar ook de onmacht en emotie duidelijk voelbaar is.”

“Na een documentaire en enkele series voor televisie debuteert Antoinette Beumer met deze film als speelfilmregisseur. Met haar gevoel voor humor en spelregie is dit project haar op het lijf geschreven. En Carice van Houten kan natuurlijk als geen ander deze kleurrijke rol van een vrouw die in een achtbaan van  emoties terecht is gekomen, neerzetten. Wij zijn er trots op om na ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’ weer een film met haar te mogen maken. Kortom, ik ben bijzonder blij met dit sterke vrouwenteam wat de film gaat maken!”

Het boek
Bij het verschijnen van ‘De gelukkige Huisvrouw’ in april 2000 bleek al snel dat Heleen van Royen met haar debuutroman een gevoelige snaar had geraakt bij talloze mannen en vrouwen. Het boek werd een enorme hit  en heeft tot op heden meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Ook internationaal bleef het boek niet onopgemerkt; het werd vertaald in 14 talen, kreeg lovende recensies in onder meer The Times, Le Monde en Der Spiegel en werd genomineerd voor de The International IMPAC Dublin Literary Award. In april 2010 zal de film door Benelux Film Distributors in de bioscopen worden uitgebracht.

6 mei: Kom niet aan mijn Kinderen
De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse vrouw Janneke Schoonhoven waarvan de kinderen naar Syrië werden ontvoerd door haar ex-man. Wat volgde was een hartverscheurende strijd. De hoofdrollen in de film, geregisseerd door Ron Termaat (Chopsticks, Lef) worden gespeeld door Karina Smulders, Thom Hoffman en Cahit Olmez.

Thom Hoffman in Kom niet aan mijn Kinderen | Officiële site van de film

Over Ron Termaat
Ron Termaat (1959) studeerde af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. In 1987 maakte hij de korte film De Schoorsteenveger, welke genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Nadien regisseerde hij voornamelijk televisieseries, waaronder Wildschut & De Vries en Westenwind. In 1999 debuteerde hij in de bioscopen met de film Lef, op het Nederlands Film Festival bekroond met de Grolsch Publieksprijs. De laatste jaren regisseerde hij onder andere diverse afleveringen van populaire series als Julia’s Tango en Rozengeur & Wodka Lime. Kom niet aan mijn Kinderen is zijn tweede lange speelfilm.

3 gedachten over “Eerste beelden nieuwe Nederlandse films

  1. Die trailer van Kom niet aan mijn Kinderen is niet zo best. RTL4 standaarddrama.

  2. Ziet er gewoon behoorlijk kut uit ja, bij elkaar gestolen genre zooitje.

  3. Wel jammer, Karina Smulders is normaal gesproken ontzettend goed. Kan hier natuurlijk ook zo zijn, maar de trailer is nou niet bepaald uitnodigend om de film te gaan zien wat mij betreft!

    Wat ziet Carice er trouwens goed uit in die trailer, word met de film mooier lijkt het wel 😉

Reacties zijn gesloten.