web analytics

NFF ’13: De dag van morgen – 01-10

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Nederlands Film Festival staat Utrecht anderhalve week lang stil bij alles wat de Nederlandse filmwereld te bieden heeft. In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ stellen we voor u een interessant programma samen voor de aankomende dag.

De dag van morgen: 01-10
Omdat we nog niet zo veel documentaires hebben meegepikt dit jaar, hebben we voor morgen besloten in ieder geval enkele te gaan bekijken. Om 12.30 uur zitten we daarom in Wolff City 3 klaar om Hiv Hiv Hoera te aanschouwen, waarin de gevolgde persoon hiv-positief is, en op zoek is naar de ware Jakob. Om 14.45 bekijken we vervolgens Sacha Polaks Nieuwe Tieten, waarin de regisseuse een besluit dient te nemen om haar borsten preventief te laten amputeren of niet. Na deze twee zware onderwerpen, laten we ons in Rembrandt 2 om 16.15 uur meenemen in de wereld van APP.

’s Avonds is een goede keuze maken vrijwel onmogelijk. Het NFF presteert het om drie interessante events tegenover elkaar te zetten. Om 19.00 uur staat Hoogt 1 in het teken van Alleman toen en nu, met daarin de vertoning van Bert Haanstra’s Alleman met aansluitend een panel-discussie en de introductie van het transmediale project Alleman Filmt. Klinkt interessant, nietwaar? Wat echter op voorhand ook een zekerheid in het programma was voor ondergetekende, is de presentatie (en vertoning) van de volledig gerestaureerde versie van Pieter Kuijpers’ Van God Los (Rembrandt 1, 19.30 uur). Om de keuze nog lastiger te maken, start om 20.00 uur in de Stadsschouwburg de speciaal voor het NFF gemaakte theatervoorstelling Alleen voor de Nederlandse film van Claudia de Breij. Aan u de keuze!

Met de talkshow sluiten we de dag vervolgens weer af, waarin de laatste nominaties voor de Gouden Kalveren bekend worden gemaakt. Spannend …