web analytics

NFF ’13: De dag van morgen – 26-09

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Nederlands Film Festival staat Utrecht anderhalve week lang stil bij alles wat de Nederlandse filmwereld te bieden heeft. In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ stellen we voor u een interessant programma samen voor de aankomende dag.

De dag van morgen: 26-09
Na de openingsavond, waarop Hoe duur was de Suiker het festival feestelijk opende, barst het filmgeweld morgen in alle hevigheid los. De gehele dag door zijn er in de vele bioscoopzalen die Utrecht herbergt allerlei films te zien: lange films, korte films, live-action, animatie, documentaire … voor ieder wat wils!

We beginnen de dag rustig, in het festivalpaviljoen. Onder het genot van een drankje, luisteren en pikken we vanaf 14.15 enkele pitches mee van enthousiaste filmmakers, die 2 minuten en 15 seconden krijgen in het programmaonderdeel ‘The Pitch’ om hun filmidee te presenteren. Om 15.00 uur dienen we vervolgens klaar te zitten in LHC 2, waar een aantal films van jong en aanstormend filmtalent te zien zullen zijn in Nieuwe Lichting 1.

Na een snel hapje maken we ons ’s avonds op voor They Move, so they Are (19.30 uur, Hoogt 1), een speciaal aan de animatiefilm gewijd onderdeel waarin films en gesprekken met makers elkaar afwisselen. We eindigen de dag in het festivalpaviljoen, waar elke festivaldag traditiegetrouw (in tegenstelling tot afgelopen jaar, foei!) wordt afgesloten met de talkshow. Na afloop verplaatst iedereen zich vervolgens naar de bar, waar met een pilsje in de hand nog even wordt nagebabbeld.