web analytics

NFF ’13: De winnaars van vorig jaar …

Reacties zijn gesloten

Morgen worden de Gouden Kalveren 2013 uitgereikt. De uitreiking en gehele show daaromheen is vanaf 20.55 uur live te zien op Nederland 2. Vooruitlopend hierop blikken wij vandaag terug op de grote winnaars van vorig jaar.

Gouden Kalveren Gala 2012
Genoeg gouden momenten vorig jaar. Zo kwam Rutger Hauer op een motor het podium opgereden, reikte Paul Verhoeven een Kalf uit en fleurde Doutzen Kroes de gehele show op als presentatrice. Een echt grote winnaar was er vorig jaar niet. De prijzen werden door de jury netjes verdeeld. Hieronder een overzicht van de winnaars van de Kalveren in de ‘grootste’ categorieën. Alle films zijn inmiddels op DVD / Blu-Ray verkrijgbaar.

Beste film: Het Meisje en de Dood

Beste regie: Paula van der Oest (The Domino Effect)

Beste scenario: Max Porcelijn (Plan C)

Beste acteur: Reinout Scholten van Aschat (De Heineken Ontvoering)

Beste actrice: Hannah Hoekstra (Hemel)

Gouden Kalveren Gala 2013
De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 4 oktober. De uitreiking van de Gouden Kalveren is vanaf 20:55 uur rechtstreeks te zien op Nederland 2 en wordt gepresenteerd door Anna Drijver. Daarnaast is de uitreiking integraal op www.filmfestival.nl, Cultura24 en het evenementenkanaal (15) van UPC te zien. Later op de avond ontvangt Wilfried de Jong de winnaars van de Gouden Kalveren en spreekt met hen over hun prijswinnende rol (23:15 uur Nederland 2).

Grootste kanshebber is de film Wolf, met maar liefst nominaties in acht categorieën, waaronder beste film, beste regie en beste acteur. Ook Borgman en Boven is het Stil sleepten veel nominaties in de wacht (beide films maken kans op vijf beeldjes).